Toni Perinić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Rujan 24, 2022 15:30

U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održana radionica izrade lokalne razvojne strategije LAG-a Bura za razdoblje od 2023. do 2027. godine. Radionica je održana u dvama terminima, za gospodarski (OPG, obrti i trgovačka društva) te javni i civilni sektor (jedinice lokalne samouprave, udruge i slično).

Petak, Rujan 23, 2022 14:00

Na 150. Sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana ovog ponedjeljka u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Zadarske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave za luke županijskog i lokalnog značaja. Tom odlukom, proširuje se obuhvat lučkog područja luke Seline i luke Vrsi - uvala Školjić.

Četvrtak, Rujan 22, 2022 13:25

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, na Gradskom groblju u Zadru odana počast Hazimu Osmanagiću Dugom, 30-godišnjaku iz Cazina, BiH, hrvatskom dragovoljcu i ratniku koji je smrtno stradao prije trideset godina tijekom obrane Zemunika Donjeg. Prema podatcima Ministarstva branitelja, Osmanagić je rođen 17. lipnja, 1962. godine u Cazinu, BIH, a bio je pripadnik nekoliko postrojbi među kojima i 134. brigade od 1. kolovoza, 1992. godine do pogibije, 22. rujna, 1992. godine.

Nedjelja, Rujan 18, 2022 19:30

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno središnjeg križa na mjesnom groblju u Tinju, jučer je započelo obilježavanje 31. obljetnice progonstva mještana Tinja i Polače. Iako je prošlo preko tri desetljeća, mještani i branitelji okupljeni u Udruzi dragovoljaca MUP-a i ZNG-a RH 90. - 91. još se s gorčinom i suzama u očima prisjećaju trenutka kad su nedužni protjerani sa svojih ognjišta i poslani u izgnanstvo u zaštićena i mirna primorska mjesta.

Nedjelja, Rujan 18, 2022 15:45

Međunarodni festival folklora, glazbe i plesa "Dance and Music festival" održan je protekle subote u Ninskom domu kulture. Preko 250 izvođača iz Mađarske, Poljske, Srbije, Rumunjske i Ujedinjenog Kraljevstva predstavilo je svoje umjetničke glazbeno - plesne izvedbe u najromantičnijoj destinaciji Europe - Ninu.

Petak, Rujan 16, 2022 16:00

U Muzeju ninskih starina jučer je otvorena izložba »Religije kamenog doba« autora Natalije Čondić i Ivor Karavanić. Riječ je o izložbi koja je prvi put predstavljena u Arheološkome muzeju Zadar povodom proslave Dana muzeja 2018. godine.

Petak, Rujan 16, 2022 14:30

Krajem kolovoza, Liburnija Zadar povisila je cijene javnog prijevoza, što je bilo i očekivano, s obzirom na svakodnevna poskupljenja. Prvog dana rujna, poskupljenja su zahvatila i mjesečne karte, pokaze, koji su za prigradski prijevoz u neka udaljenija mjesta poskupili i preko stotinu kuna.

Utorak, Rujan 13, 2022 14:30

Jučer je u prostorijama Općine Vrsi održano potpisivanje ugovora s gerontodomaćicama za nastavak hvalevrijednog europskog projekta Zaželi. »Veliko srce za Vrsi i Poljica« naziv je treće faze vrijedne nešto manje od pola milijuna kuna, kojom je zaposleno deset žena s područja općine na rok od šest mjeseci.

Utorak, Rujan 13, 2022 12:45

Puno puta životne prilike i događaji pokazuju nam kako je svaki dan dragocjen i kako trebamo cijeniti ono najbitnije - zdravlje. U to se uvjerio i Karlo Magaš, 15-godišnji dječak iz Vinjerca koji se godinama bori s primarnim malignim tumorom kostiju - osteosarkomom.

Nedjelja, Rujan 11, 2022 12:00

Jedan i jedini, jedinstveni i prepoznatljivi Benkovački sajam okupio je i ovog mjeseca na stotine izlagača i prodavača te više tisuća posjetitelja, koji iz mjeseca u mjesec pristižu i posjećuju ga. Iako su crni, tmurni oblaci prijetili cijelo jutro, a nekoliko kapljica kiše padalo u više navrata, tradicija je ispoštovana i sajam široke potrošnje je održan.

Stranice