Vanja Mirčeta

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 17, 2021 10:54

Familylab i udruga Odrastanje vas pozivaju na predavanje »Vrijeme za eksperimentiranje« kojim se želi osnažiti roditelje i stručnjake u razumijevanju kako graditi odnose s tinejdžerima onda kada za njih započinje, i traje, vrijeme eksperimentiranja. Na predavanju kojeg će održati Polona Bencun Gumzej, liječnica, psihoterapeutkinja i voditeljica seminara Familylaba tražit će se odgovori na pitanja poput, zašto je važno graditi i osnaživati odnos s tinejdžerima?

Utorak, Ožujak 16, 2021 10:55

Da su Hrvati već stoljećima doprinosili svijetu svojim izumima i rukotvorinama opće poznata je činjenica. Upravo tim putem su krenula dvojica prijatelja iz Zadra s ciljem ponuditi svijetu glazbe nešto što još nitko nije napravio.

Subota, Veljača 27, 2021 10:26

Već ovog ljeta u Diklu, na potezu od mula ispred hotela »Delfin«, pa zapadno, do malog parka sa spomenikom dr. Franji Tuđmanu, naši sugrađani i gosti moći će uživati na novoj šetnici i atraktivnom sunčalištu izrađenom prema projektu poznatog arhitekta Bogdana Marova. S obzirom da se radi o pomorskom dobru, arhitekt Marov prilagodio je dizajn šetnice kako ne bi ugrozio autohtone životinjske i biljne vrste te da utjecaj mora na izrađeni projekt bude što manji.

Subota, Veljača 27, 2021 10:14

U ponedjeljak, 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata te dozvoljavaju sportovi na otvorenom diljem Hrvatske, istaknuto je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH. Robert Kovačević, zadarski ugostitelj i predsjednik Ceha ugostitelja naglasio je kako se otvaranje terasa vjerojatno neće svima isplatiti ovisno o lokaciji, veličini terase i sl.

Srijeda, Veljača 24, 2021 15:59

Interaktivna maketa povijesne jezgre grada Zadra trebala bi uskoro biti izrađena u bronci dimenzija 4x1,40m te postavljena na Bedemima zadarskih pobuna, odnosno na novoj reprezentativnoj gradskoj šetnici na Muraju te dodatno oplemeniti prostor u sklopu velikog europskog projekta »Zadar Baštini« ukupno vrijednog preko 66 milijuna kuna. Maketa bi trebala prikazivati izgled grada Zadra u srednjem vijeku, kroz 18. te početak 20. stoljeća.

Nedjelja, Veljača 21, 2021 11:29

Do jeseni Zadar će biti prvi grad u Hrvatskoj koji će imati natkrivene betonske teniske terene jer će teniski centar u sklopu ŠC Višnjik dobiti sportski balon koji će omogućiti treninge, pripreme sportaša i turnire u svim vremenskim uvjetima.

Četvrtak, Veljača 18, 2021 11:44

Udruga Glas poduzetnika kažnjena je s 20 tisuća kuna, a njihov predsjednik Hrvoje Bujas s 10 tisuća kuna zbog okupljanja na Trgu bana Jelačića 3. veljače kada se oko pet tisuća poduzetnika i nezadovoljnih građana okupilo na mirnom prosvjedu kako bi upozorili na probleme s kojima se bore tijekom pandemije koronavirusa, ukazujući na diskriminatorne mjere Vlade RH i Stožera civilne zaštite RH te činjenicu da im se odštete i poticaji ne isplaćuju na vrijeme.

Utorak, Veljača 16, 2021 15:42

Grad Zadar je danas jedna bolna, izigrana, besmislena i kruta kopija. On nije original, nije grad kakav bi trebao biti zbog toga što su mu oduzete emocije. Stoga je i moj motiv kandidature za gradonačelnika proizašao iz jedne ljutnje koja je motivirana, formirana i definirana mnogim primjerima. Uzmimo samo posljednji, Grad Zadar bira između linearnog akceleratora i pozajmice propalim klubovima iz kojih se kupuju Mercedesi. Grad je izabrao Mercedes umjesto zdravlja građana.

Utorak, Veljača 16, 2021 09:40

Gradski odbor SDP-a Zadar donio je Odluku o kandidaturi prof.dr.sc. Marka Vučetića, sveučilišnog profesora, za kandidata za gradonačelnika te kandidaturi Daniela Radete za zamjenika gradonačelnika u kampanji za nadolazeće lokalne izbore u svibnju.

Petak, Veljača 12, 2021 17:07

Belgijska ovčarka Bella, inače ravnopravna suradnica svojim kolegama, policijskim službenicima PU zadarske uz policijskog službenika za PEZ - vodič psa pred medijskim djelatnicima je u sklopu predstavljanja nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija" sudjelovala u simuliranoj akciji pronalaska oružja i minsko-eskplozivnih sredstava.

Stranice