Velimir Brkić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Listopad 9, 2021 09:56

Održavanjem redovne godišnje skupštine na Novom Bokanjcu pripadnici Oklopno-mehanizirane satnije 112. brigade (OMS 112. brigade) obilježili su 30. godišnjicu osnivanja satnije poznate kao Zadarski tenkisti, jedne od najaktivnijih udruga proisteklih iz Domovinskog rata na zadarskom području.

Petak, Listopad 8, 2021 14:52

Na sastanku Upravnog odbora Rukometnog kluba Pag dogovorene su osnovne smjernice rada kluba u narednim mjesecima. Trenutačno je Školu malog rukometa upisano 39 djece od 6 do 15 godina, dok je Školu odbojke Rukometnog kluba Pag upisalo 26 djece od 6 do 15 godina.

Petak, Listopad 8, 2021 10:21

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jučer je u Multimedijalnoj dvorani Centra za razvoj i edukaciju Poličnik održalo edukaciju za dužnosnike Zadarske županije, župana, gradonačelnike, općinske načelnike i njihove zamjenike.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 13:40

Srednja škola Biograd na Moru u sklopu 15. Tjedna cjeloživotnog učenja jučer je na trgu ispred Gradske uprave organizirala Sajam strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Sudionici sajma, osim Srednje škole Biograd bili du LAG Laura Biograd, Crveni križ Biograd i Veleučilište Baltazar, dislocirani studij Biograd.

Srijeda, Listopad 6, 2021 13:58

Višegodišnja ulaganja u promotivno-turističke aktivnosti i razvoj novih turističkih proizvoda pretvorili su filipjansko područje u izuzetno poželjnu turističku destinaciju.

Srijeda, Listopad 6, 2021 10:31

Prve nedjelje u listopadu Posedarci slave svoju nebesku zaštitnicu, Gospu od Ružarija, blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice koji se još u puku zove Luzarica. To je već tradicionalno jedna od najljepših i najdojmljivijih svetkovina s procesijom u Zadarskoj nadbiskupiji.

Utorak, Listopad 5, 2021 14:00

Na plaži u Karinu Donjem, u organizaciji ŠRD Sipa iz Benkovca, održano je tradicionalno natjecanje u športskom ribolovu panulom s tradicijom dugom 22 godine, pod nazivom 22.Kup Karinskog i Novigradskog mora.
- Osim uobičajenog natjecanja za seniore športske ribolovce, održano je i natjecanje u lovu štapom s obale za djecu u kategorijama do 12 i do 16 godina, kazao je Ante Šuto, predsjednik ŠRD Sipa.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:24 1

Život piše priče, ponekad i bajke. Da se ljubi i voli u 50 godina braka, dokaz su supružnici Petar (72) i Anka (67) Brkić iz Škabrnje, iz Ambara na zapadnom ulazu u ovo ravnokotarsko općinsko središte.
- Moji roditelji imali su tri sina i mene. A kako smo moj Petar, koji je imao još četiri brata i dvije sestre, i ja živjeli jedno od drugoga stotinjak metara, još od djetinjstva stalno smo se viđali, igrali i družili, kazala je slavljenica Anka.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:20

U dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević, prikazana je knjiga Stipe Pilića i Blanke Matković: »Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori, geostrateška točka velikosrpske politike i propagandni pokretač njezina širenja prema zapadu«. O knjizi su govorili autori: dr. sc. Blanka Matković i hrvatski povjesničar prof. Stipo Pilić, te recenzent doc. dr. sc. Zlatko Begonja. Voditelj programa bio je Ivan Paštar, prof. i dipl. oec., koji je održao uvodno izlaganje.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:10

Mladi sportski ribolovci Ivan Pribilović i Stipan Barišić, članovi ŠRU-a Plodlanica iz Biograda na Moru, hrvatski reprezentativci u sportskom ribolovu odlaze u Španjolsku na 29. Svjetsko prvenstvo u lovu sa štapom s obale u kategoriji U16. Prvenstvo će se održati od 9. do 16. listopada 2021. u popularnom turističkom odredištu gradiću Peniscoli u pokrajini Castellon, poznatom kao »Gibraltar Valencije«.

Stranice