Velimir Brkić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 7, 2021 13:57

Krajem travnja započinje postupak izlaganja na javni uvid katastarskih podataka prikupljenih katastarskom izmjerom s istodobnim osnivanjem zemljišne knjige za katastarsku općinu Škabrnja.
- Mjesto izlaganja su prostorije općinske uprave na Trgu dr. Franje Tuđmana. Izlaganje na javni uvid podataka prikupljenih katastarskom izmjerom provodit će povjerenstvo Državne geodetske uprave, ističe Nediljko Bubnjar, načelnik Općine Škabrnja.

Utorak, Travanj 6, 2021 14:24

Općina Kolan na otoku Pagu je osim gradova Valpovo i Orahovica jedina između 576 jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj u kojima nije usvojen proračun za 2021., niti odluka o privremenom financiranju. Vlada RH je na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave raspustila Općinsko vijeće Općine Kolan te je imenovala Jadranku Šupraha, višu referenticu za financije u Općini Kolan, za povjerenicu Vlade iz nadležnosti kolanskog Općinskog vijeća.

Utorak, Travanj 6, 2021 12:00

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, i ove godine protekao je u pandemijskim uvjetima, doduše znatno blažim. Pandemija je promijenila život pa i slavljenje Uskrsa.

Petak, Travanj 2, 2021 12:30 1

U nedjelju je blagdan Uskrsa, najveći kršćanski blagdan, kojeg uvijek proslave u Dječjem vrtiću Zlatna lučica u Sukošanu i područnim vrtićima u Debeljaku i Gorici.
- Protekli tjedan plele su se maslinove grančice za Cvjetnicu, dok je ovaj tjedan u znaku uskrsnih jaja, bojanja, ukrašavanja i uskrsnih košarica te uskrsnih priča, pjesmica i igrokaza, kazala je Milica Ćoso, ravnateljica dječjeg vrtića.

Četvrtak, Travanj 1, 2021 12:15

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnog križa na Gradskom groblju Biograd na Moru Udruga dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90 – 91. obilježila je 30. godišnjicu pogibije tada 22-godišnjeg Josipa Jovića iz Aržana kod Imotskog, prve žrtve Domovinskog rata i prvog poginulog redarstvenika koji je dao život u borbi za samostalnost i suverenost Republike Hrvatske. Počast je odana i svim poginulih hrvatskim braniteljima.

Četvrtak, Travanj 1, 2021 12:00 1

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i državni tajnik Josip Bilaver za lučku infrastrukturu i sanaciju pomorskog dobra u luci Gaženica uručili su 18 ugovora ukupno vrijednih 15 milijuna kuna. Općina Sukošan dobila je najveći iznos, za dva projekta ukupno 3,9 milijuna kuna. U tijeku su javni natječaji za izvođače radova na Barbiru te u luci od Rive do Keranovog mula.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 13:47

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Obrovca u ovom sazivu od 13 nazočilo je 12 vijećnika: Marin Klanac, Katarina Mišković, Đurđica Roupec, Marko Župan, Mile Minja Anić, Zoran Župan (svi HDZ), Branislav Švonja, Dušan Ljubičić, Mile Zelić i Bogdan Kalinić (svi SDSS) te Ivan Vrkić i Marko Klanac (oboje HSLS-HSP-SDP). Nedostajao je Ivan Bašić (HDZ). Sjednicom je predsjedao Marin Klanac, a nazočili su gradonačelnik dr.

Utorak, Ožujak 30, 2021 14:00

Općina Škabrnja je za projekt »Širenje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga« od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dobila dva milijuna kuna, točnije 1.987.910,40 kuna nepovratnih sredstava.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 14:00

Blagdan Cvjetnice ili Nedjelje Muke Gospodinove u ozračju pandemije koronavirusa dočekan je u nadi vjere i iščekivanja radosti najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa.
- Usprkos koroni i brzom tempu života tradicija koja prati blagdan Cvjetnice prenosi se s koljena na koljeno i nikad neće prestati, kazao je Božo Dijan Makac iz Sukošana, pred početak crkvenog obreda.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 13:06

Veliki dan za Općinu Sveti Filip i Jakov, načelnik Zoran Pelicarić - Peco i ravnatelj Agencije za posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov u Općinskoj vijećnici potpisali su ugovor o prijenosu prava vlasništva kojim se 2.775 metara četvornih zemljišta na Rabatinu iznad Sv. Filipa i Jakov, na kojem će biti izgrađene četiri zgrade s 24 stana iz Programa poticane stanogradnje (POS), prenosi s Općine na investitora, Agenciju za posredovanje nekretninama (APN).

Stranice