Velimir Brkić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 12, 2022 12:37

Na području Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru ima 65-ero djece s poteškoćama u razvoju.
- U zajedništvu s Gradom Biogradom, počevši od svibnja, u trajanju od 12 mjeseci, pokrećemo projekt pod nazivom »Psihosocijalna pomoć i podrška roditeljima djece s poteškoćama u razvoju na području Grada Biograd na Moru«, kazala je Ivana Zrilić, ravnateljica biogradskog Centra za socijalnu skrb.

Utorak, Travanj 12, 2022 11:53 1

Uskrs je najstariji, najveći i najvažniji blagdan kršćanstva, dan uskrsnuća Isusa Krista. Slavljenje Uskrsa povezuje ljude u zajedničkom veselju, druženju, čestitanju i izražavanju dobrih želja. Uz slavlje Uskrsa najčešće se vežu brojni simboli i običaji. Nedjelju prije Uskrsa obilježava se Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje. Postoje i određeni običaji i zanimljivosti vezani uz Cvjetnicu.

Subota, Travanj 9, 2022 15:26

Na brdu Glavica iznad Debeljaka u općini Sukošan, neposredno pokraj novoizgrađenog odmorišta s dva vidikovca te postojećih baznih stanica, u testni rad je pušten meteorološki radar u Meteorološkom radarskom centru Debeljak. Najmoderniji, dvostruko polarizacijski meteorološki radar Vaisala WRM 200, omogućuje klasifikaciju vrste oborine u stvarnom vremenu.

Petak, Travanj 8, 2022 14:20

Općina Pakoštane u posljednjih nekoliko godina ulaže znatna financijska sredstva kako bi imala primjerena mjesta ispraćaja i ukopa pokojnika. Riječ je izgradnji novog groblja i ispraćajnice s mrtvačnicom iznad Pakoštana, neposredno uz zapadnu stranu Poslovne zone »Servisna zona Pakoštane«, između Jadranske magistrale i županijske ceste Pakoštane – Vrana, te mrtvačnice na mjesnom groblju Vrana. Investicija je preko 20 milijuna kuna.

Četvrtak, Travanj 7, 2022 14:24 1
Osnovna škola Vladimira Nazora Škabrnja je dobitnica Godišnje nagrade Zadarske županije za iznimno postignuće u 2021. godini. Izuzetno veliko, javno priznanje ravnokotarskoj školi ravnatelja Marina Pavičića dodjeljuje se za područje osnovnoškolskog obrazovanja, a uručit će se na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana županije.
Srijeda, Travanj 6, 2022 13:02

U primjeni novog Zakona o turističkim zajednicama, TZ-i do kraja lipnja 2022. godine moraju raspisati novi natječaji za izbor svih 300-tinjak direktora turističkih zajednica u zemlji, uključujući i direktora Hrvatske turističke zajednice. Među prvima u Hrvatskoj natječaj je raspisalo Turističko vijeće TZG Biograd.

Utorak, Travanj 5, 2022 13:51 1

Matica umirovljenika Zadarske županije organizirala je jednodnevni izlet na jug Hrvatske, dolinu Neretve s razgledanjem impresivnog Pelješkog mosta. Na izletu je bilo oko 100 članova, jedan autobus su dupkom napunili Sukošanci i Debeljačani iz Matice umirovljenika općine Sukošan, dok su drugi autobus napunili Bibinjci, Zadrani i drugi.

Ponedjeljak, Travanj 4, 2022 12:10

Održan je 6. međunarodni planinarski pohod »Hajdemo do Vrane« u organizaciji Planinarskog društva Belveder iz Biograda na Moru, koji se nije organizirao prethodne dvije godine zbog epidemioloških mjera.

Ponedjeljak, Travanj 4, 2022 11:00

U organizaciji Moto kluba Duhovi iz Biograda na Moru na povijesnom Rogovu iznad Sv. Filip i Jakova, na nekadašnjem najvažnijem posjedu biogradskog benediktinskog samostana sv. Ivana, održan je šesti po redu »Blagoslov motora i motorista Biograd 2022.« S ciljem da i ove godine sezonu završe živi i zdravi, kako bi dobili »pomoć odozgora«, motoristi su se okupili i primili blagoslov na sebe, suvozače i svoje motocikle.

Petak, Travanj 1, 2022 13:25

U Biogradu na Moru, nakon tri i pol godine od početka izgradnje šest višestambenih zgrada na Donjoj Grandi jučer je na prigodnoj svečanosti predano 36 ključeva stanova koje su kupci kupili po Programu društvene poticajne izgradnje (POS).

Stranice