Od salona u Kneževoj palači do salona u domovima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika kresimir.rados
I ove godine odjeli i stručne službe Narodnog muzeja Zadar pripremili su bogat program za Noć muzeja
Autor: 
NARODNI MUZEJ ZADAR
Izložba »Fotografije ratnog razaranja Zadra«

I ove godine odjeli i stručne službe Narodnog muzeja Zadar pripremili su bogat program za Noć muzeja koja se ove godine održavala u petak, 29. siječnja 2021. Dio programa koji se odnosi na izložbe i stalne postave odvijao se na klasičan način te bio otvoren za posjetitelje od 18 do 22 sata i to prostori Kneževe palače i Gradske lože. Osim programa u statici, Narodni muzej dio je programa predstavio na digitalnim platformama.
U Kneževoj palači bila je je interdisciplinarna izložba »Krš, grad i more« koju su zajednički pripremili odjeli i stručne službe Narodnog muzeja Zadar.

Šest salonskih priča

U maloj izložbenoj dvorani mogla se pogledati humanitarna prodajna izložba pod nazivom »Humanost na djelu – 2021.« u organizaciji Likovne udruge ART – FORUM – Zadar i NMZ.
»Šest salonskih priča – Povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar« autora Hrvoja Perice prikazan je prijenosom uživo uz stručno vodstvo kustosice Ivane Dražić na Facebook stranici Kneževe palače.
- Mi vam se javljamo iz našeg salona i nadamo se da ste se vi udobno smjestili u vašim salonima, simpatično je započela Dražić.
U Gradskoj loži je izložba »Fotografije ratnog razaranja Zadra« u organizaciji odjela Muzeja grada Zadra.
Izložba fotografije Ante Brkana »INTRA MUROS« na Bedemima zadarskih pobuna u organizaciji Galerije umjetnina NMZ trideset crno – bijelih fotografija nastalih uglavnom 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća i predstavlja vrijedno svjedočanstvo o vremenima koja su iza nas.

Bogate mrežne stranice

Na mrežnim stranicama muzeja (www.nmz.hr), društvenim mrežama, Instagram i Facebook stranicama Narodnog muzeja Zadar i Kneževe palače te na službenom youtube kanalu Narodnog muzeja Zadar prikazana je virtualna izložba »Sve naše noći - vremeplov sudjelovanja Narodnog muzeja Zadar na manifestaciji Noć muzeja« u organizaciji Dokumentacijske službe NMZ.
- Kako ove godine bilježimo 14. godinu od kada se Narodni muzej Zadar uključio u manifestaciju Noć muzeja, smatrali smo da je to prilika za jednu malu retrospektivu svega što smo u proteklih 13 noći pripremili i s radošću podijelili sa zadarskom publikom, poručili su iz Narodnog muzeja Zadar.
Također, posjetitelji su imali priliku pogledati videomaterijal »Kafić – mjesto konstruktivne dokolice zadarskih srednjoškolaca« u organizaciji Etnološkog odjela te predstavljanje digitalnog kataloga »Donacija tapiserija Ivana i Ane Tomljanović« autorice Marije Šarić-Ban, kao i izložbu »Crteži Ivana Palčića« (iz fundusa Galerije umjetnina NMZ).
Pripremili su i vidcast »Muzeofonija - Noć Muzeja 2021.« u kojoj su aktualne teme komentirale Natali Čop, viša dokumentaristica i kustosica Narodnog muzeja Zadar, Marina Brkić, voditeljica Odjela za marketinga i odnose s javnošću Arheološkog muzeja Zadar i Lorena Peroš, voditeljica Odjela za marketinga i odnose s javnošću Kneževe palače. U ovoj Muzeofoniji pridružio se i glumac Kazališta lutka Zadar Dragan Veselić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno