Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Povratak Davora Budana i Dina Tomića

29.02.2012. 23:00
Povratak Davora Budana i Dina Tomića


Na Prvenstvu Dalmacije za mlađe uzraste i seniore u Splitu među 350 karataša iz 18 klubova bili su članovi Karate kluba B iz Biograda na Moru koji su osvojili ukupno osam medalja, tri zlatne, dvije srebrne i tri brončane.
Mateo Mitrović u kategoriji mlađih učenika (-26 kg) porazio je sve svoje protivnike nakon što je u finalu slavio sa 3:1 i tako osvojio zlatnu medalju. Marijeta Lukšić u kategoriji mlađih učenica (-28 kg) u svom prvom nastupu osvojila je drugo mjesto. Ena Novaković je među učenicama (-32 kg) najprije završila na trećem mjestu, no zbog diskvalifikacije protivnice u drugoj borbi na kraju je ušla u finale u kojem je izborila zlato. Petra Mitrović (+44 kg) u repasažu je došla do brončane medalje, baš kao i Josip Došen među učenicima (-46 kg). Ante Marketin Ante (-42 kg) je u kategoriji učenika izgubio u 1. kolu.
Senior Davor Budan (-84 kg) nakon dugogodišnjeg izbivanja s turnirskih natjecanja i nekoliko mjeseci ponovnog treniranja na kraju je završio na trećem mjestu, dok je njegov kolega u istoj kategoriji Dino Tomić (-75 kg) otišao korak dalje i u finalu sa 2:0 pobijedio svojeg protivnika.
– U jakoj konkurenciji ostvarili smo dobar rezultat. Veliki dobitak za klub je ponovni angažman Budana i Tomića koji su se u kratkom vremenu vratili u natjecateljski ritam – kaže Svemir Mrvičić, trener biogradskog kluba.


Plaketa za Antu Mrvčiću


Ante Mrvičić je u Splitu dobio plaketu od Dalmatinskog odbora HKS-za za postignute rezultate u 2010. i 2011. godini. Ujedno, Mrvičić je nastupio na turniru u Rijeci sa seniorskom reprezentacijom gdje je osvojio 2. mjesto u kategoriji do 84 kg.