Pričali o gafovima koji su ih promijenili u poslovnom i privatnom životu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Brlog ugostio digitalne nomade
Dan Joyce pričao je o tome kako je, radeći kao konzervator i vodič u sferi eko turizma, napravio pogrešku koja je njegovog kolegu koštala ozljede dobivene od morskog psa, čime je zaradio ni manje ni više nego 96 šavova na nozi. To iskustvo i taj "fuckup" definitivno su ga učinili opreznijim u životu te osobom koja puno više pozornosti posvećuje procesima, prepričava Zurak
Peti po redu Fuckup Nights Zadar

Publika je uživala u izlaganjima, smijala se na anegdote i šale predavača. Uglavnom su pitali o tome kakva su bila osobna iskustva predavača u životu, da bi shvatili širu perspektivu toga što su predavači izložili, rekao je Josip Zurak, organizator večeri.
Peti po redu Fuckup Nights Zadar održan je popularnom Brlogu.
Ovog puta u dobrom društvu pričalo se o dogodovštinama, greškama i neuspjesima, kako u poslu tako i privatno, a publiku su zabavili digitalni nomadi i doseljenici u Zadar koji su podijelili svoje životne izazove. Tako su se među predavačima zatekli Dan Joyce, digitalni nomad iz Ujedinjenog Kraljevstva, Ana Teskera, suvlasnica BRLOG zadružne pivovare, Natalie Darville, Australka s prebivalištem u Zadru, Dominik Siminik, digitalni nomad iz Češke, a predstavila ih je Gillie Sutherland, voditeljica zajednice digitalnih nomada koja boravi u Falkensteiner Resortu na Boriku.

Pogreške i posrtaji

»Događaj je protekao jako dobro - prijave za događaj odvijale su se jako brzo i sva mjesta su popunjena u gotovo rekordnom roku. Atmosfera je bila jako opuštena s obzirom na to da se događaj odvijao u pivovari gdje je je skupina stranaca, tzv. digitalnih nomada, čak prije samog događaja imala priliku posjetiti postrojenje pivovare i od same suvlasnice Ane Teskera čuti detalje o radu pivovare i pivu koje se tu proizvodi, kaže Zurak.
Uvod u sam događaj obavili su Josip Zurak kao organizator, uz Franju Pehara, dok je također u ime organizacije workremotelycroatia, kao voditeljica zajednice Doline digitalnih nomada, svoj osvrt dala i Gillie Sutherland. Cijeli događaj odvijao se na engleskom jeziku, kako se u publici nalazilo podosta stranaca iz cijelog svijeta.
- Odazvao se maksimalan broj ljudi za lokaciju u kojoj smo bili, a publika je aktivno sudjelovala - pitanjima i komentarima te konstatno dobrom vibrom koja se mogla osjetiti tijekom i između predavanja, priča Zurak i dodaje kako su gosti podijelili različita iskustva od konkretnih grešaka i posrtaja do onih više filozofsko - životnih.
- Dan Joyce iz Ujedinjenog Kraljevstva pričao je o tome kako je, radeći kao konzervator i vodič u sferi eko-turizma, napravio pogrešku koja je njegovog kolegu koštala ozljede dobivene od morskog psa, čime je zaradio ni manje ni više nego 96 šavova na nozi. To iskustvo i taj »fuckup« definitivno su ga učinili opreznijim u životu te osobom koja puno više pozornosti posvećuje procesima, prepričava Zurak.

Trka za zaradom i užurbani život

Iz priče Ane Teskera iz Pivovare Brlog doznajemo o greškama u nabavi opreme i posljedicama koje je to ostavilo.
Natalie Darville, koja je rođena u Australiji, ali živi i radi u Zadru, odakle vuče podrijetlo, pričala je o trci za zaradom i užurbanom načinu života kao jednim generalnim fuckupom koji je u životu doživjela.
Dominik Šimonik iz Češke pričao je o svojim greškama na putu programera, gdje je radio u nekoliko mladih kompanija i gdje se u trenucima nalazio u situacijama kada mu nije bilo lako raditi u tom dinamičnom okruženju gdje financijski i drugi povrati nisu odmah vidljivi.
- Ovakav događaj, u kojem će se pokazati i perspektiva osoba koje su radile po cijelom svijetu, također je potrebna Zadru i zadarskoj publici, da se donese dašak međunarodnog, zaključuje Zurak i dodaje kako je ovaj događaj organiziran kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije te ga organizira tvrtka Sideways d.o.o. u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, a ovaj put i uz potporu Work Remotely Croatia.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno