Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

MARIJA MAZIJA Višnjik nepobjediva tvrđava

01.04.2019. 17:15
MARIJA MAZIJA Višnjik  nepobjediva  tvrđava


Braslav Turić, trener košarkašica Medveščaka, branitelja titule i najjače hrvatske ekipe u posljednjem razdobolju, nakon poraza od  Zadra nije bio niti svjestan da se će se iste dvije ekipe sastati u polufinalu.  Mislio je da će uskoro put prema obrani titule krenuti s Pulom. Malo ga  je iznenadilo i to ne baš pozitivno, kada smo mu objasnili da je rasplet  zadnjeg kola ipak ostavio Pulu na trećem mjestu, a Zadar stavio na četvrto.
– Bit će teško. I u tom polufinalu šanse su podjednake – rekao je Turić.
– Znamo koliko je Zadar neugodan, pogotovo kod kuće. Ova ekipa  može svakome stvoriti problem – dodao je strateg Medveščaka pa se usredotočio i na dvoboj u kojemu je njegova ekipa glatko i zgubila, a Zadar  je pobjedom ostvario plasman u doigravanje.
– Čestitke Zadrankama. Odlično su odigrale. Mi smo dali svoj maksimum, ali nije išlo. Imamo nekih problema, ali uvijek igrate onako kako  vam protivnik dopusti, a nama protivnik ovaj puta nije mnogo dopustio.  Moramo se kvalitetno pripremiti za polufinalne dvoboje, vidjeti gdje  smo griješili i to pokušati ispraviti.
A "bilježnica" će sigurno biti puna grešaka iz ove utakmice, budući  da su Zadranke u jednom trenutku imale i +32, a posljednju četvrtinu  Mazija je odmarala cijelu prvu petorku. Dok će Medveščak ipak malo  maknuti misli od Zadra i pokušati opravdati status favorita na završnici Kupa Ružice Meglaj Rimac, "bijelo-plave" će imati gotovo dva  tjedna za maksimalnu pripremu. Ako je suditi po subotnjoj utakmici,  šanse itekako postoje, iako se mora priznati da ova utakmicu Medveščaku nije rezultatski značila ništa, a Zadru je značila sve.
– Ovo je veliki rezultat za nas. Htjela sam da Višnjik ostane nepobjediva dvorana. I to smo i ostvarili. U 11 utakmica pobijedili smo 11 puta, a  baš je ova zadnja bila najvažnija – objasnila je Marija Mazija, trenerica  Zadra, koja drugi pit u posljednje četiri sezone uspjela odvesti svoju ekipu u doigravanje.
– Teško bismo povjerovali da ćemo igrati u doigravanju da nam je to  netko rekao prije početka sezone. Pogotovo nakon polusezone u kojoj  smo ostali bez neki važnih igračica s ekipom koja nije ista kao na početku godine. No, ispunili smo naše ciljeve i izuzetno sam ponosna na cure.
Mazijine igračice su protiv Medveščaka odigrale vjerojatno najbolji  dvoboj u sezoni. Od odlične obrane, do kombinatorike u napadu. U  svakom segmentu se mogla vidjeti koncentracija i motivacije. Djevojke su nakon ovakve završnice sezone itekako zaslužile plasman među  četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj.
– Kvalitetno smo se pripremili za ovu utakmicu i odlično odigrale prve  dvije četvrtine. Već tada je rezultat otišao na našu stranu. Naravno da je  onda i u nastavku bilo lakše igrati.
Zadranke bi u doigravanju mogle biti jače za iskusnu Luciju Pericu  koja se oporavila od ozljede.
– Drago mi je što ćemo imati Pericu u doigravanju. Počela je već trenirati, a kako smo, eto, malo produžili sezonu, čini se da ćemo ju imati u  doigravanju – dodala je Mazija.


Polufinale PH
2000./01.Zadar – Croatia 60:80, Croatia – Zadar 111:69
2015./16.Trešnjevka 2009 – Zadar 55:62, Zadar – Trešnjevka 2009 73:70


Zadranke na ljestvicama HKS-a
Poeni2. Ana Vrsaljko 18.87
Skokovi3. Ana Mandić 10.1, 10. Ana Vrsaljko 8.3
Asistencije5. Ivana Dujić 4.9
Valorizacija3. Ana Mandić 19.4, 4. Ana Vrsaljko 18.6
Šut za dva2. Ana Mandić 61.1%




Pobjeda nakon 25 poraza!
Od 2006. godine, kada se Zadar vratio u Prvu (A-1 ligu) s Medveščakom je do subote navečer odigrao 25 službenih utakmica i sve – izgubio! Stigao je tako kraj i ovoj  vrlo neugodnoj seriji.