Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NA TRONU BBK Nema im premca u brdskom biciklizmu

01.04.2019. 17:00
NA TRONU BBK Nema im premca u brdskom biciklizmu


BBK Pakoštane postigao je veliki uspjeh jer se u svojoj kratkoj povijesti prvi put okitio naslovom prvaka Dalmacije. Na rekreativnom natjecanju XC Zimske lige Dalmacije u brdskom biciklizmu nakon završenih svih 12 utrka Pakoštanci su osvojili  najviše bodova i popeli se na šampionski tron i to u kraljevskom gradu Kninu.


Vrijedno skupljali bodove
– Članovi kluba vrijedno su skupljali bodove odlazeći na utrke na kojima su konstantno ostvarivali iznimne rezultate i u konačnici osvojili prvo mjesto ispred najtrofejnijeg našeg kluba, dosadašnjeg jedinog osvajača Zimske lige i državnih prvaka za 2018. godinu, Orlovog kruga iz Vodica i šibenske Fortice, kluba koji ima izniman respekt u biciklističkom miljeu, kazao je Mišel Krpeta, predsjednik BBK Pakoštane.
Za BBK Pakoštane ovakav poredak na pobjedničkom postolju predstavlja nestvaran rezultat u kontekstu malog kluba s relativno skromnim mogućnostima koji je na krilima zajedništva i entuzijazma članova kluba, ali i vizijom uprave kluba ostvario rezultat u kojem je iza sebe ostavio renomirana imena brdskog-biciklizma.
– Svi članovi kluba ove sezone su dali maksimum svojih napora u osvajanju prvog mjesta, a posebno u kategorijama žene i U-16 u kojima smo imali najveći broj vrhunskih plasmana. U ukupnom poretku natjecatelja prema kategorijama u ovoj najmlađoj BBK Pakoštane je imao dva laureata. Brončanog Jakova Nada Kulušića i srebrnog Fabijana Pejića koje s pravom možemo smatrati budućnošću kluba, naglasio je Krpeta.
Vrijedno je spomenuti i peto mjesto mladog Petra Škiljića za kojeg također, kaže, vjeruje da ima ogroman potencijal.
– U kategoriji žene sa srebrom je zasluženo završila Marina Kazija koja je ove sezone vozila iznimne utrke u konkurenciji s drugim natjecateljicama koje su bile tehnički superiornije, ali koja je vozila srcem i kao takva zaslužila poštovanje cijelog kluba, istaknuo je ponosno Krpeta.


Dječje utrke pun pogodak
Josip Žitković u respektabilnoj kategoriji natjecatelja od 20 do 30 godina osvojio je pehar za treće mjesto. Pokazao je, kaže Krpeta, da sinergijom klupskih kolega možeš ostvariti vrijedan rezultat
– Također želim pohvaliti sve ostale članove kluba koji su utkali svojim nastupima bodove kojih je na kraju bilo točno 170, devet više od drugoplasiranog Orlovog Kruga, istaknuo je Krpeta.
Pritom je čestitao i ostalim klubovima na fer i korektnoj borbi, posebno se zahvalivši sucima te Željku Perici na vrhunski odrađenom poslu mjerne službe za koju je primio brojne čestitke.
– Zimska liga Dalmacije je ove godine premijerno organizirala dječje utrke koje su se pokazale kao pun pogodak i prostog razloga što su djeca, ali i njihovi roditelji pokazali da vole bicikl, da se vole natjecati i družiti, navodi prvi pakoštanski biciklist.
Djeca su s nestrpljenjem iščekivala svako sljedeće kolo na kojima su se nakon utrka družili, zabavljali stvarali prijateljstva. 
– Vjerujem da će jednog dana baš oni biti nositelji biciklizma kako u Dalmaciji tako i u cijeloj Hrvatskoj, mišljenja je Krpeta.
U neformalnom dječjem prvenstvu članovi BBK Pakoštane su se istaknuli i uz već spomenute Jakova i Petra, najbolja u kategoriji U-11 djevojčica bila je Lara Krpeta osvojivši šest pobjeda u devet nastupa, ali i Kjara Miočev, Lena Krpeta, Ante Kazija, Luka Barešić, svi podjednako sudjelujući u marljivom sakupljanju bodova.
– BBK Pakoštane veliku zahvalu upućuje svim svojim sponzorima i prijateljima koji su vjerovali u nas i nesebično pomagali rad kluba te na taj način pomogli da donesemo naslov prvaka u naše dvorište, zaključio je Krpeta.