Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

POSEBAN PRIJEVOZ Samo po nalogu Stožera Liburnija bi mogla organizirati liniju Gaženica – bolnica

01.04.2020. 15:17


Zadarska Liburnija bi mogla organizirati izvanrednu autobusnu liniju iz Gaženice, i to u vrlo kratkom roku, istaknuo je direktor Liburnije Edvin Šimunov, dodajući kako je jedna takva linija potreba i zbog liječnika i djelatnika Psihijatrijske bolnice Ugljan, no napominje kako je to moguće organizirati jedino ako tako odluči Stožer civilne zaštite.
– Mogu reći da očekujem intervenciju Stožera civilne zaštite za uvođenje izvanredne linije iz Gaženice jer za sada pretpostavljam da se djelatnici Opće bolnice snalaze na razne načine, netko ide taksijem, a po druge netko dođe. Uglavnom, mi smo kao servis za prijevoz putnika na raspolaganju i u kratkom vremenu bi mogli kada bi dobili nalog od Stožera civilne zaštite, organizirati liniju iz Gaženice, naglašava Šimunov.
Prije nego što bi se jedna ovakva linija pokrenula, prema riječima direktora Liburnije, morali bi se stvoriti preduvjeti koji podrazumijevaju propise kojih bi se morali pridržavati i putnici i vozači.
– Izvanredan prijevoz bio bi sa popisom putnika tako da bi vozači znali koji vozi koju grupu, istaknuo je Šimunov dodajući kako bi svaki putnik, ali i vozač, u ovakvim okolnostima morali imati masku i rukavice. On smatra kako bi na takav način ovaj prijevoz mogao funkcionirati ali čeka upute i nalog od strane Stožera.
U ovom razdoblju koronakrize i Liburnija se našla u nezahvalnoj financijskoj situaciji kao i brojne druge tvrtke koje ne rade i time trpe velike gubitke. Međutim, iako u Liburniji postoji nenadomjestiv gubitak zbog nedostatka priliva sredstava, Šimunov je ipak optimističan, te kaže kako nema straha od otkaza.
– Ne bih išao previše daleko u to što bi sve moglo biti, i ne daj Bože crnog scenarija, ali svima nam je jasno da je gubitak tamo gdje nema priliva, poručio je Šimunov, ali je naglasio kako nema razloga panici da bi netko mogao ostati bez posla i da je potrebno gledati pozitivno koliko god je to moguće u ovakvoj situaciji.