Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gosti »torpedirani« sa 16 trica

01.04.2021. 07:31


Košarkaši Zadra na domaćem su parketu u susretu 28. kola HT Premijer lige svladali Adria Oil Škrljevo rezultatom 109:71 i vratili se na čelo ljestvice hrvatskog prvenstva. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već do odlaska na veliki odmor, nakon čega smo gledali rutinsko odrađivanje posla pod svodom Višnjika. Gosti su u Krešin dom stigli bez svog ponajboljeg igrača i lokomotive u vanjskoj liniji Frana Pilepića, što je dodatno olakšalo posao ionako favoriziranim Zadranima. Trener Mršić je u susret krenuo s najjačom petorkom koja se pokazala kao prevelik zalogaj za momke s Kvarnera pa je semafor već na otvaranju četvrte minute pokazivao 11:0 za domaću momčad. »Naftaši« su tek nakratko priprijetili sredinom prve četvrtine kada su iskoristili dva benigna trenutka opuštanja igrača u bijelim dresovima i prišli na minus pet (17:12), da bi ubrzo upali u seriju izgubljenih lopti koja je rezultirala s deset neodgovorenih poena Zadra pa se u drugu dionicu ušlo s visokih 15 poena razlike za Mršićeve trupe.


Izvrsna trica
Desetkovani gosti jednostavno nisu mogli parirati rastrčanim domaćinima koji su na krilima dobrog šuta za tri poena ubrzo otišli i na okruglih plus 20 (36:16). »Sretni dobitnik« bio je mladi Duje Brala koji je slobodnim bacanjem okrunio lijep prodor prema suparničkom obruču i nagovijestio ulazak utakmice u mirnije vode. Pitanje pobjednika praktički je već bilo riješeno pa je trener Mršić ostatak susreta mogao iskoristiti kao dobro poslijepodnevno rastrčavanje uoči regionalnog okršaja protiv Borca koji je na rasporedu u subotu točno u 12 sati. Uz dvojicu zadarskih »snajpera« Antonija Jordana i Kodija Justicea koji su kombinirano ubacili sedam od osam šutova iza linije 6,75, iz prvih 20 minuta valja spomenuti i dobru partiju Brale koji je do velikog odmora ubacio osam poena (4/4 slobodna bacanja), čemu je dodao i najmanje dva skoka, uz veliki trud na obrambenoj strani parketa, pa je semafor u jednom trenutku pokazivao i »srpanjskih« plus 31 (55:24) za Zadar.


Ozljeda Brale
Nastavak, očekivano, nije donio veća uzbuđenja. »Izgnani« Mavra pojavio se na tribinama gdje mu je društvo pravio Justice Carter koji je nakon kontakta sa suparničkim igračem iz predostrožnosti vrlo rano preselio na klupu, pa je trener Mršić od prve minute treće četvrtine priliku dao rezervnoj postavi koja je praktički iz napada u napad povećavala vodstvo. Posebno je razigran bio nekadašnji mladi reprezentativac Antonio Jordano koji je novim dvjema tricama potvrdio dobro napadačko izdanje te se činilo da će do kraja vrijediti tek bilježiti najveće prednosti domaće momčadi. Nažalost, u 27. minuti se ozlijedio i Brala koji je krivo doskočio pri pokušaju polaganja te je uz bolne uzvike iznesen s parketa. U pitanju je lijevi skočni zglob zbog kojeg će mladi Zadranin vjerojatno propustiti sljedećih nekoliko susreta. Do kraja smo gledali mirno odrađivanje posla domaćeg sastava kojem nije opadala napadačka preciznost, pa je »stotka« pala nešto manje od 200 sekundi prije kraja nakon ubačaja Aleksandra Bursaća s linije slobodnih bacanja. Da nije bilo ozljeda, bilo bi to odlično odrađeno zagrijavanje pred subotnji okršaj u Čačku, ovako nam ostaje za nadati se da problemi Cartera nisu ozbiljnije prirode i da će se Brala u što je moguće kraćem roku vratiti na parket. Petoricu dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima predvodili su Kodi Justice i Antonio Jordano s 24 odnosno 23 poena, dok je najbolji kod gostiju bio Arkim Martin Robertson s 14 koševa.




ZADAR 109 – A. O. ŠKRLJEVO 71


(27:12, 28:14, 26:22, 28:23)
ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Bez gledatelja. Suci: Alfred Jovović, Branimir Galić i Antun Toni Reić.
ZADAR: Carter, Jordano 23, Justice 24, Palokaj, Brala 8, Vuković 9, Bursać 10, Junaković 11, Mavra 2, Onuaku 8, Planinić 2, Kraljević 12. Trener: Veljko Mršić.
A. O. ŠKRLJEVO: Jelenković 7, Vucić 5, Gunjina 7, Barnjak 3, Robertson 14, Boban 12, Rajčić 7, Vrgoč 7, Bjelanović 5, Cvitković 4. Trener: Damir Rajković.
Šut za dva: Zadar 22-33 (66%); A. O. Škrljevo 18-28 (64%).
Šut za tri: Zadar 16-23 (69%); A. O. Škrljevo 7-27 (25%).
Slobodna bacanja: Zadar 17-22 (77%); A. O. Škrljevo 14-19 (73%).
Skokovi: Zadar 32 (27+5); A. O. Škrljevo 19 (13+6).