Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Novo igralište, nogostup i rasvjeta u Poljicima

01.04.2021. 08:49


Najmlađi mještani Poljica prije nekoliko dana dobili su primjereno mjesto za druženje i igru.
Naime, završeni su radovi na uređenju i opremanju dječjeg igrališta pokraj mjesne škole. Postavljena je nova klackalica, njihalica, kućica s tunelom, ljuljačka s toboganom, a svaka sprava ima antistres podlogu za potpuno sigurnu i bezbrižnu igru.
– Uređenjem i opremanjem funkcionalnog dječjeg igrališta omogućili smo našim najmlađim Poljičanima siguran prostor za igru i zabavu. Nadam se kako će mališani uživati u ovim spravama i u tjelesnoj aktivnosti, koju u konačnici treba podržavati i promicati, poručio je načelnik.
Dječje igralište svakodnevno za vrijeme školskog odmora koriste učenici područne škole koja administrativno pripada Osnovnoj školi Bartula Kašića Zadar. Sve više mladih obitelji ostaje živjeti u Poljicima, a s novim sadržajima život će im zasigurno biti oplemenjen i olakšan.
Uz dječje igralište, trenutno se uređuje nogostup duž cijelog mjesta, a završetak radova očekuje se kroz nekoliko dana.
Uz izgradnju nogostupa, postavljena su rasvjetna tijela kojima se upotpunila cjelokupna komunalna infrastruktura.
Također, asfaltiran je dio nerazvrstanih cesta, a kako navodi načelnik Perinić, s asfaltiranjem se nastavlja i u nadolazećem razdoblju.
– U budućnosti nastavljamo s uređenjem nerazvrstanih cesta i proširenjem cjelokupne komunalne mreže. Protekle četiri godine iskoristili smo na najbolji mogući način, usmjerili smo se na goruće probleme koje su nam mještani predstavili, a to je neodržavana i manjkava infrastruktura koju smo unaprijedili, rekao je načelnik.
Svakodnevna komunikacija mještana i lokalne vlasti dodatno pridonosi daljnjem napretku i prosperitetu Poljica koje predstavljaju poljoprivredni biser Općine Vrsi.


Toni Perinić/Vrški glasnik