Građani žele da se na Ploči izgradi dječje igralište

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Izglasani prvi KVARTipo projekti u MO Ploča, Crno i Dračevac
Na tri tribine u tri mjesna odbora građani su podržali izgradnju dječjeg igrališta na Ploči, projekt street workouta i čišćenje terena u Crnom, kao i ugradnju prometne signalizacije i opremanje prostorija Mjesnog odbora na Dračevcu
Grad ZADAR
Na tribinama projekta KVARTipo građanima se obratio i pročelnik Ante Ćurković

Tribinama u mjesnim odborima Ploča, Crno i Dračevac u srijedu je započela ključna faza projekta KVARTipo.
Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Svaki mjesni odbor na raspolaganju je imao sredstva u iznosu od 30.000 kuna.

- Konačno smo nakon popuštanja epidemioloških mjera održali prve tribine u mjesnim odborima, te smo jako zadovoljni. Građani su nam potvrdili da se žele uključiti, da žele unaprijediti svoju svakodnevicu i odlučivati o prioritetima za razvoj svoje sredine. Najbolja je to potvrda da je pokretanje ovog projekta od strane gradonačelnika Dukića bio pun pogodak, poručio je zamjenik gradonačelnika Ante Babić.
Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje, nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

Tako se u prostorijama Područne škole Ploča, čija je matična škola OŠ Krune Krstića, raspravljalo o postavljanju uređaja javne rasvjete, uređenju cesta i pješačkih zona, postavljanju horizontalne signalizacije i projektiranju dječjeg igrališta. Nakon rasprave, građani su se jednoglasno odlučili za projektiranje dječjeg igrališta. Osim navedenoga, dogovoreno je da će se uputiti inicijativa da Ulica Bana Tome Erdodya Bakača postane jednosmjerna.

Istoga dana u Domu kulture u Crnom građani su odlučili da žele financirati čišćenje terena pored nogometnog igrališta radi poboljšanja pristupa igralištu i parkiranju te projektiranje sprava na otvorenom, tzv. street workout na istoj lokaciji.

Naposljetku, u novim prostorijama Mjesnog odbora na Dračevcu jednoglasno je odlučeno da će se financirati prometna signalizacija u Ulici Nikole Tavelića, a budući da se alokacija time nije u cijelosti potrošila, prisutni građani predložili su i u konačnici odlučili da će se financirati i opremanje prostorija Mjesnog odbora do punog iznosa alokacije.
- Hvala svim građanima na dolasku i sudjelovanju na tribinama. Probili smo led sa ovim prvim tribinama i sad nastavljamo dalje. Bilo je super, te se nadam da su građani jednako tako zadovoljni. Pozivam sve građane da nam se pridruže na tribinama u svojim mjesnim odborima, poručio je Ante Ćurković, v.d. pročelnika za EU fondove.
Iz Grada Zadra pozivaju sve građane da nam se pridruže na budućim tribinama u svojim mjesnim odborima. Raspored svih predstojećih tribina nalazi se na poveznici na internetskoj stranici Grada Zadra, na kojoj se nalazi i više informacija o projektu, uključujući raspored tribina svih mjesnih odbora. Ove informacije mogu se naći i na službenom Facebooku i Instagramu projekta »KVARTipo!«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno