Zadrani se oprostili od legendarnog direktora Stanislava Antića

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Skroman odaziv na komemoraciju u Kazalištu lutaka
Dragi Stane, tvoja polumemoarska knjiga izvrstan je izvor i predmet za razmišljanje o našem vremenu. Od početka 20. stoljeća do danas. Buduće generacije će iz nje puno naučiti o razdobljima koja će im biti teško razumljiva, kazao je Nedjeljko Jusup
Marin GOSPIĆ
Komemoraciji za pokojnog Stanislava Antića odazvao se skroman broj ljudi

Gospodin Stanislav Antić bio je neumoran radnik, nadahnut i ustrajan, svoje je ideje sa suradnicima gotovo uvijek dovodio do realizacije. Kroz radni vijek nailazio je i na nerazumijevanja, otpore, ponekad i osporavanja njegove vizije i načina rada. Međutim, rezultate mu nitko nije mogao osporiti, a oni su bili uistinu impresivni. Za njegov doprinos razvoju ovog grada, taj filantropski pristup, danas bi se reklo da je SAS primjenjivao društveno odgovorno poslovanje u odnosu na svoje radnike, dobavljače, kupce i lokalnu zajednicu, kazao je Denis Ikić, predsjednik Županijske komore Zadar na komemoraciji koju su u sjećanje na Stanislava Antića organizirali HGK- Županijska komora Zadar i Grad Zadar.

Izaslanik gradonačelnika Dukića

Na komemoraciji se, nažalost, u polupraznoj dvorani Kazališta lutaka, uz nazočnost novinara i članova Antićeve obitelji, okupilo desetak »sasovaca« i Antićevih suradnika. Gradonačelnik Dukić je kao izaslanika poslao svojeg zamjenika Antu Babića.
Nazočnima su još obratili Aleksandar Pantalon Braco, nekadašnji šef proizvodnje u SAS-u i jedan od najbližih Antićevih suradnika o legendarnom direktoru jedne od najuspješnijih zadarskih tvrtki svih vremena, Gordana Gospić, Antićeva suradnica i obiteljska prijateljica, dok je voditeljica komemoracije bila glumica Tamara Šoletić.
Na komemoraciji je govorio i Nedjeljko Jusup, urednik knjige koja se u suradnji s Antićem trebala objaviti pod nazivom »Stanislav Antić - moje životno djelo«, ali je, nažalost, legendarni direktor prerano preminuo.
- Umjesto da ovdje predstavljamo knjigu o tvom životu i djelu mi se fizički od tebe opraštamo. A malo je falilo. Prije mjesec, dva nazvao si i upitao »ima li u gradu kakva štamparija?« Knjigu o svom životu u iznimno teškim okolnostima praktično si bio već napisao i kad si mi dao rukopis znatiželjno sam odmah počeo čitati. Nisam stajao od prvog do zadnjeg slova. Ne kaže se slučajno kakve su ti misli takav ti je i život, a ti si svoje misli uvijek izgovarao direktno, jasno, hrabro, iskreno i svakome u lice, rekao je Jusup.

Antić opisao svoj život

Na svoj osebujan način, dodao je, opisao si i sve dosad nepoznate pojedinosti, počevši od svog djetinjstva u Šepurinama na otočiću Prviću, stradanju obitelji u 2. svjetskom ratu, teškim danima u izbjeglištvu u El Shattu, povratku, školovanju u Šibeniku i Zagrebu, prvom poslu u riječkom Torpedu, problemima u Bagatu i kako si od otpisanog pogona stvorio respektabilnu tvornicu SAS.
- Dragi Stane, tvoja polumemoarska knjiga izvrstan je izvor i predmet za razmišljanje o našem vremenu. Od početka 20. stoljeća do danas. Buduće generacije će iz nje puno naučiti o razdobljima koja će im biti teško razumljiva. Možda i bolje da je tako. Ti si svoje životno djelo ostvario. Jedino nisi dočekao da izađe tvoja knjiga koju sam naslovio »Stanislav Antić: Moje životno djelo« u kojoj si sve opisao. Voljom tvoje obitelji knjigu ćemo postumno objaviti. Kao urednik, kojemu si poklonio to povjerenje, osobno ću se potruditi, a interes pokazuju i brojni naši sugrađani, tvoji suvremenici, posebno iz onih tvrtki i ustanova kojima si svojedobno pomagao.
Mnogima ćeš ostati u sjećanju kao čovjek koji je uvijek bio spreman pomoći, ali koji u radu nije štedio ni sebe ni druge. Zato iza tebe, Stanislava Antića, velikog čovjeka i gospodarstvenika ostaje puno, puno više od - sjećanja!, poručio je na kraju urednik ove memoarske knjige.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno