Potpisan sporazum za izgradnju zgrade sa 17 stanova na Baricama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Grad darovao zemljište površine 1.322 metara četvornih
Vjerujem da će se izgradnjom zgrade sa 17 stanova zbrinuti i posljednji stambeno nezbrinuti hrvatski branitelj, jer oni su nam donijeli slobodu, i život bi bili spremni dati za svoj narod i Hrvatsku, kazao je Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovca
Na benkovačkom području mladi će ostajati ako budu imali riješeno stambeno pitanje

Na području grada Benkovca, u naselju Barice, gradit će se zgrada sa 17 stanova za stambeno zbrinjavanje građana s liste prvenstva na kojoj su i dosad stambeno nezbrinuti hrvatski branitelji. U novoizgrađenoj Gradskoj vijećnici na katu zgrade na Šetalištu kneza Branimira 12, sporazum o provedbi programa međuresorne suradnje za izgradnju višestambene zgrade u Benkovcu u ime Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje potpisao je državni tajnik Gordan Hanžek, a u ime Grada Benkovca gradonačelnik Tomislav Bulić. Sporazum je podržao i Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.

Stanovi »ključ u ruke«

- Strane ovog Sporazuma se obvezuju međusobno prosljeđivati sve relevantne informacije važne za pripremu i provedbu projekta, sve do njegovog urednog okončanja za dvije godine, kazao je Gordan Hanžek.
- Naime, godinu dana će trebati da se ishodi sva potrebna dokumentacija, glavni projekt, raspiše javna nabava za izvođača radova i uvođenje izabranog izvođača u posao, a godinu dana da se završi zgrada i urede stanovi po sustavu »ključ u ruke«, najavio je Hanžek.
Svrha programa je stambeno zbrinjavanje na području Grada Benkovca, a koje se provodi temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima (»Narodne novine« br. 106/18, 98/19), koje ima za cilj poticanje naseljavanja i ostanka stanovnika.

Grad darovao zemljište

- Projektnim zadatkom je planirana izgradnja zgrade sa 17 stanova, s parkirnim mjestima za sve stambene jedinice i spremištima za sve stambene jedinice. Namjena građevine će biti isključivo stambena, istaknuo je državni tajnik Hanžek.
Benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić je rekao kako je danas najsretniji gradonačelnik grada u Hrvatskoj jer se radi o zbrinjavanju stambeno nezbrinutih građana s liste prvenstva.
- Vjerujem da će se izgradnjom zgrade sa 17 stanova zbrinuti i posljednji stambeno nezbrinuti hrvatski branitelj, jer oni su nam donijeli slobodu, i život bi bili spremni dati za svoj narod i Hrvatsku, naglasio je Bulić.
Grad ovim Sporazumom potvrđuje da će u svrhu izgradnje stambene zgrade Središnjem državnom uredu darovati zemljište površine 1.322 metara četvornih.

Četvrta zgrada u nizu

- Riječ je o zemljištu kojeg je Grad kupio u stečajnom postupku građevinske tvrtke Radnik, objasnio je Bulić.
U gradskoj četvrti Barice krajem 2007. godine u 30 stanova uselile su se obitelji ratnih vojnih invalida, invaliditeta od 20 do 50 posto. Šest godina potom, 2013., izgrađena je zgrada s 15 stanova za stanare s liste POS-a. U veljači 2018. svečano je otvorena višestambena zgrada s 21 stanom izgrađena iz Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja za izbjeglice i raseljene osobe.
- Nova zgrada imat će četiri etaže sa 17 stanova. U prizemlju su dva stana za osobe s invaliditetom, dok će na tri etaže biti po pet stanova, kazao je Bulić.

Stambene zone Vukšić, Šopot i Raštević

Grad Benkovac je prema Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine uputio zahtjev za darovnicu zemljišta u Vukšiću, Šopotu i Rašteviću za izgradnju budućih stambenih zona.

- Broj mladih obitelji na području grada se povećava, a one u novi život žele krenuti samostalno. Izgradnja budućih stambenih zona u Vukšiću, Šopotu i Rašteviću je za njih idealna prigoda da stvore svoje vlastite domove, da će ostanu, a ne nepotrebno isele s benkovačkog područja i Hrvatske. Na ovaj način zasad pusta državna imovina postat će prostor života i novih domova za mlade ljude. To izravno znači da se život obnavlja, zaključio je Tomislav Bulić, dodavši kako će državno zemljište koje će namijeniti za stambenu izgradnju zatražiti i za druga benkovačka naselja.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno