Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vlašić: Bojim se da će odgoda ostaviti velike posljedice

01.05.2021. 07:11


Košarkaši Sonik Puntamike sinoć su protiv Šibenke trebali odigrati posljednju utakmicu ligaškog dijela HT Premijer lige. Pobjedom bi Puntamičani potvrdili peto mjesto na ljestvici uoči početka doigravanja i izjednačili najbolji rezultat u povijesti koji su postigli prije točno deset godina kada je momčad iz Jazina predvođena trenerom Nevenom Plantakom završila odmah iza abaligaškog kvarteta koji su tada činili Zadar i tri zagrebačka kluba, no na putu ponavljanja velikog uspjeha ispriječio se koronavirus. Pripreme za finalni obračun prije početka »play-offa« već su bile u završnoj fazi kada je nekolicina igrača osjetila simptome. Alternative nije bilo, valja biti odgovoran i ne ugrožavati vlastito zdravlje i zdravlje bližnjih, pa je donesena odluka o odgodi susreta protiv Šibenke.


Nezgodan trenutak
– Pripremali smo se za posljednju utakmicu ligaškog dijela HT Premijer lige i tijekom tjedna smo dobro radili na treninzima, ali ispriječila se viša sila. Sve do sada smo uspjeli odolijevati koronavirusu koji nas je pogodio u vjerojatno najnezgodnijem trenutku te ćemo narednih desetak dana biti izvan trenažnog procesa. Bojim se da će odgoda ostaviti velike posljedice. Činjenica je da nećemo moći trenirati sve dok ne isteknu epidemiološke mjere te ćemo vidjeti kada ćemo se i u kakvom stanju vratiti na parket – kazao je trener Hrvoje Vlašić koji je i sam zbog zdravstvenih problema propustio posljednjih nekoliko susreta.


Nema puno vremena
Puntamičani su se jučer testirali, a daljnji koraci će biti poznati kada stignu rezultati. Jedno je sigurno, u narednom razdoblju momčadskih treninga nema što će bez daljnjega ostaviti negativne posljedice pred završni dio sezone. Dodatno je pitanje kada će se utakmica uopće odigrati s obzirom na to da je početak doigravanja već jednom pomaknut zbog zaraze u redovima Gorice.
– Moramo vidjeti kako će se stvari rasplesti. Novonastale okolnosti su sve zakomplicirale i nisu ostavile previše prostora za nadoknadu susreta. Moramo slušati naputke koje ćemo dobiti od nadležnih službi i Hrvatskog košarkaškog saveza i sačekati dodatne informacije – dodao je Vlašić.
Sve do petka navečer Zadrani su ovisili samo o sebi. Od tada ovise i o koronavirusu.




Zadar prikupljena sredstva donira u humanitarne svrhe
Tornado je u četvrtak pokrenuo inicijativu da navijači pokriju kaznu koji je KK Zadar dobio nakon događaja na utakmici 32. kola HT Premijer lige protiv Cibone. Trener Veljko Mršić je nakon prigovora na suđenje isključen te je posljedično kažnjen s jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi i 11 i pol tisuća kuna.
– Zahvaljujemo na podršci svim navijačima koji su podigli glas i organizirali se sa željom da u okviru svojih mogućnosti pomognu oko isplate kazne koju je klub dobio na utakmici s Cibonom u Zagrebu. Podsjetimo, nakon nekoliko upitnih sudačkih odluka reagirao je trener Veljko Mršić sa željom da zaštiti svoje igrače i zatim je zaradio isključenje. Klub je donio odluku da će sam platiti kaznu HKS-u sa željom da se prikupljeni novac navijača donira u humanitarne svrhe. Dugi niz godina čekamo titulu prvaka Hrvatske. Prošle sezone prvenstvo je prekinuto zbog pandemije, ali ove sezone ćemo učiniti sve da se naslov vrati u Zadar. S vašom podrškom sve je moguće. Iako su tribine prazne, ova inicijativa je dokaz da nismo sami i da zajedno idemo prema završnici sezone, sezone u kojoj imamo priliku osvojiti dvostruku krunu – stoji u priopćenju KK Zadar.