Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadranima dva zlata

Autor:

31.05.2009. 22:00
Zadranima dva zlata


Biciklisti Sv. Donata nastupili su u subotu na velikoj nagradi Zaboka. U trećem krugu Mateo Marić iznenadnim skokom odvojio se od glavne grupe i otišao u bijeg. Dva kruga kasnije pridružuju mu se trojica vozača. U završnom sprintu Mateo osvaja prvo mjesto u kategoriji juniora, dok je Stipe Filipi ostao u grupi i kontrolirao ostale vozače te osvojio prvo mjesto u kategoriji kadeta.
Dan kasnije u nadjelju Zadrani su nastupili na Velikoj nagradi Kranja. Startalo je 65 juniora i 75 kadeta iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Austrije. U kategoriji Kadeta 25. je bio Josip Miočić, a odmah za njim 26. Stipe Filipi. Mateo Marić u kategoriji Juniora završio je na 21. mjestu.
Antonija Stipaničev i Bartol Novak nastupili su na Velikoj nagradi Vinkovaca i Triglav osiguranja u Vinkovcima. Nastupilo je 67 vozača iz Hrvatske, Srbije i BiH. Bartol je u kategoriji kadeta na cilj stigao peti u kategoriji kadeta, dok je Antonija bila četvrta u kategoriji žena. Sljedeći tjedan svi vozači Donata nastupaju u Pazinu.
Članovi Biciklističkog klub Zadar bili su aktivni na cross-country utrci u Samoboru. U kategoriji do 15 godina Dominik Petani je ostvario svoju drugu ovogodišnju pobjedu i preuzeo vodstvo u poretku za Kup Hrvatske. Marin Jakovčev u kategoriji do 13 godina utrku je završio na drugom mjestu, dok je Karlo Jurić bio četvrti. U poretku za Kup Jakovčev i Jurić nakon tri utrke drže drugo i treće mjesto. Zadarski rekreativac Marin Pejdo u kategoriji Sport 1 izuzetno tešku samoborsku stazu uspješno je svladao i stigao na cilj četvrti. U ukupnom poretku za Kup Hrvatske Pejdo je trenutačno peti. Sva četiri zadarska vozača su opravdala odlazak na 16.XC Samobor te i dalje u svojoj prvoj mtb-sezoni ostvaruju odlične plasmane u konkurenciji klubova s mnogo dužom mtb-tradicijom. Sljedeći vikend najmlađi dio tima se vraća na cestovnu disciplinu biciklizma tj. biciklističku Kup utrku koja će se voziti u Pazinu dok će zadarski mtb-rekreativci pokušati osvojiti državnu medalju na nacionalnom prvenstvu u mtb-maratonu koje će se održati u Pakracu na obroncima Psunja.