Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Kopić i Bulić osvojili Peticu za Domovinu

01.06.2021. 07:26


U povodu Dana državnosti u subotu je održana utrka Petica za Domovinu u dužini od 5 km. Utrka se bodovala za Hrvatsku atletsku cestovnu ligu, a trčalo se oko ŠC Višnjik sa startom i ciljem ispred dvorane Krešimir Ćosić. U ženskoj konkurenciji slavila je Lucija Kopić, članica AK Fit Zaprešić. Drugo mjesto osvojila je Lukrecija Krstičević (Rukometna akademija Jerkovac) dok je treća bila Marija Kurta, članica AK Alojzije Stepinac.
– Bilo je teško, bilo je vruće, ali kao i uvijek u Zadru lijepo. Umor brzo prođe, zadovoljstvo ostaje. Spojila sam ugodno s korisnim i cijeli vikend provela u Zadru – rekla je pobjednica Lucija Kopić nakon utrke.
U muškoj konkurenciji najbrži je bio Ivan Bulić iz Ljubuškog, koji trči za AK Dubrovnik, drugo mjesto osvojio je Željko Birkić, član AK Rogovo iz Svetog Filipa i Jakova, a treće Juraj Bilaver (AK Alojzije Stepinac).
– Ovo su utrke u kojima su svi pobjednici, i prvi i posljednji. Planirao sam davno dolazak kako bi spojio odmor u Zadru i utrku. Atletičarima ovakve utrke nakon brojnih otkazivanja zbog korona krize puno znače, no dobro smo utrenirani i mislim da će biti jako dobrih rezultata ovu jesen – izjavio je ukupni pobjednik utrke Ivan Bulić.
Organizator utrke bio je Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar. uz potporu Kluba atletskih veterana Zadar, a pokrovitelji Grad Zadar i Zadarska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja. Nagrade najboljima uručio Mladen Peša, predsjednik kluba domaćina. Ocjenu utrke dao je i Slobodan Miolović, glavi organizator natjecanja i glavni trener AK Alojzije Stepinac
– U pitanju je nova utrka koju smo pokrenuli prošle godine kada je vraćen stari datum Dana državnosti. Sljedeće godine ćemo u utrku uvrstiti i utrku atletske djece i tako ovoj sportskoj i domoljubnoj svečanosti dodati još veselja. Najvažnije je da se nakon epidemije vraćamo sportskim natjecanjima, da nam dolaze sportaši koji se zadržavaju i Zadru vraćaju turistički imidž. AK Alojzije Stepinac se vraća na stazu. Mi smo prije svega koncentrirani na stadionsku atletiku, a izvanstadionska je usputni segment kojeg rado obavljamo radi popularizacije atletike, trčanja i zdravog življenja. Ono što naše članove očekuje u nastavku sezone je Prvenstvo Dalmacije za limače 5. lipnja u Zadru, a nakon toga i za starije kategorije kao i prvenstva Hrvatske u svim kategorijama, a prvi na red nam dolaze mlađi kadeti i kadeti 19. i 20. lipnja u Čakovcu. Nadam se dobrim rezultatima, razloga za optimizam imamo – naglasio je Miolović.