Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rokove bebe osvojile brončanu medalju

01.07.2021. 07:33


Mladi košarkaši Sonik Puntamike napravili su veliki podvig u Zagrebu osvojivši brončanu medalju na kadetskom prvenstvu Hrvatske. Igrači Roka Jurline jučer su u Trnskom u utakmici za treće mjesto svladali vršnjake iz Cedevite Junior rezultatom 79:69, na najbolji mogući način potvrdivši dobar rad u protekle dvije godine. Puntamičani su nakon drugog mjesta u Dalmaciji u osmini finala pobijedili Dubravu, da bi na završnom turniru koji se proteklih nekoliko dana igrao u dvorani Boško Božić-Pepsi preko pulske Stoje izborili okršaj s Cibonom. »Vučići« su nakon velike borbe slavili s 89:77 i otišli u finale gdje su na koncu poraženi od Bosca, dok su »Mali zeleni« za broncu razigravali protiv favorizirane Cedevite.


Uvjerljiva predstava
Nakon otvorene prve četvrtine Zadrani su se već na početku druge dionice odvojili na dvoznamenkastu prednost i preuzeli potpunu kontrolu nad susretom, stvorivši ugodnih 17 poena zalihe uoči velikog odmora (44:27). Nastavak je donio još bolju igru te su mladići iz Jazina u par navrata imali i 20 koševa prednosti, što su do kraja očuvali bez previše stresa i došli do izjednačenja najboljeg rezultata u povijesti omladinskih kategorija Sonika.
– Presretan sam. Malo tko je vjerovao u nas, Cedevita je sa snažnim »rosterom« bila veliki favorit, međutim ostavili smo je bez šanse. Ovo je bila naša najbolja utakmica u protekle dvije godine otkako treniram ove momke. Ponosan sam na svakog od njih, od prvog do zadnjega. Rezultat je tim vrjedniji kada se zna da je ova generacija u pretkadetskom uzrastu izgubila od Cibone sa 60 razlike, a od Stoje, koju smo u četvrtfinalu ostavili na minus 20, s 45 koševa. Pokazali smo veliki napredak i to me posebno veseli. Imam osjećaj da je sve ono što smo radili i što sam im govorio u proteklom razdoblju pretočeno u ovu pobjedu. Kapa dolje – kazao je trener brončanih kadeta Roko Jurlina.
Rezultat mladih Puntamičana u Trnskom kruna je napornog rada u protekle dvije sezone, a »Malim zelenima« je od velike pomoći bilo iskustvo igranja juniorskog prvenstva Dalmacije gdje su na koncu zauzeli treće mjesto.
– Tek nas je poraz od Alkara dijelio od plasmana na nacionalnu završnicu. S obzirom na to da su zbog covida natjecanja mlađih kategorija sve donedavno bila stopirana, nastup u juniorskoj konkurenciji nam je puno značio, prije svega zbog iskustva igranja protiv starijih igrača – rekao je Jurlina.


Nastaviti zajedno
Treće mjesto u Hrvatskoj je veliki uspjeh, no još više veseli prikazani napredak mladih košarkaša.
– Kod svakog igrača je vidljiv napredak, ne samo u košarkaškom dijelu već i u pristupu treningu i samom razmišljanju o sportu. Vrlo je bitno da steknu prave navike i shvate da je sport, kako to volim kazati, kao vojska. Imaš pravila kojih se moraš držati kako bi na koncu stigao do željenog cilja. Naravno, ima mnogo faktora koji utječu na krajnju izvedbu pojedinca, pri čemu su ozljede bitan čimbenik, ali veseli me što su mladići na dobrom putu. Gdje će oni završiti ponajviše ovisi o njima samima. Žele li uspjeti na višoj razini trebaju posložiti priču u svojoj glavi i usmjeriti život u košarku – smatra brončani trener.
Riječ je o još uvijek mladim momcima u volatilnim godinama te o budućnosti ne valja »gatati«, no činjenica je da se u momčadi Sonika nalazi nekolicina zanimljivih igrača koji bi uz naporan rad i puno odricanja u budućnosti mogli košarku zvati poslom. »Štofa« ima.
– Ne volim govoriti o pojedincima, ali naši nositelji su znani. Nadam se da ćemo nastaviti zajedno i u budućnosti. Volio bih da ova momčad ostane na okupu i da nastavimo dalje u istom sastavu i u juniorskoj konkurenciji – zaključio je Jurlina.
S obzirom na prikazano, bio bi to pun pogodak.
Brončani kadeti Sonik Puntamike
David Pavin, Teo Muženjak, Angelo Kovačević, Juraj Brajčić, Šime Bašić, Šimun Lončar, Vid Jovančević, Nino Barić, Josip Dugandžić, Roko Stručić, Luka Bubić, Martin Alić. Trener: Roko Jurlina. Pomoćni trener: Pero Perić.