Kruzerima u Rijeku u jednom danu stiže 4.000 putnika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
TURISTIČKA SUBOTA
Živo će biti sutra u riječkoj luci!
Mateo LEVAK
U jednom danu u grad stiže 4000 putnika

Ove subote u Rijeku prvi put stiže kruzer »Mein Schiff 5« iz flote najvećeg europskog touroperatora TUI-ja. Riječ je o brodu dugom 295,3 metra, kapaciteta 2.790 putnika te oko tisuću članova posade.

Ovaj je broj nasljednik kruzera »Mein Schiff 6« TUI Cruisesa koji je u Rijeku dolazio prije pandemije, a bio je nešto manjeg kapaciteta. 

Veliki izbor izleta

Osim toga, u subotu stiže ponovno i »Marella Explorer 2« kompanije TUI UK ltd., kruzer koji je i otvorio ovogodišnju kruzing sezonu i na neki način najavio povratak kruzing brodova u Rijeku nakon dvije pandemijske godine.

A tu će biti i tradicionalni mali kruzeri – jedrenjaci ID Rive Toursa, tako da će subotu u gradu označiti doista velik šušur što se tiče putnika i s velikih, i s malih kruzera, odnosno jedrenjaka.

Prema riječima Rajka Jurmana, voditelja komercijalnih poslova u Lučkoj upravi (LU) »Main Schiff 5« u Rijeku stiže s oko 2.200 putnika.

– Brod će ostati na sidrištu luke Rijeka i brodskim čamcima će se putnici iskrcavati na obalu u Sušačkom bazenu u blizini Pomorskog putničkog terminala.

Osim toga stiže nam i »Marella Explorer 2« na kojem će biti oko 1.500 putnika. Ovaj će, pak, kruzer biti privezan na Riječki lukobran.

Pored toga, bit će i 11 brodova ID Riva Toursa, koji će biti privezani na Gatu Karoline Riječke u petak i subotu.

Na jedrenjacima je najavljen iskrcaj oko 270 putnika te ukrcaj njih oko 300.

U svakom slučaju ove ćemo subote u Rijeci imati preko 4.000 putnika na velikim i malim kruzerima, najavio je Jurman.

Dodao je kako su uz riječku Lučku upravu u organizaciju boravka putnika u Rijeci zajednički uključeni Turistička zajenica grada Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Rijeka, Securitas, Rijeka Plus, Čistoća i ostali, kao što je Pomorska agencija Simmor iz Rijeke i TUI Musement iz Poreča u čijoj organizaciji se za goste broda organiziraju turistički izleti.

A za putnike s »Mein Schiffa 5« i »Marella Explorera 2« bit će organiziran velik izbor izleta pa se tako očekuje i velik broj autobusa koji će goste razvoziti dalje po destinacijama.

S time da dio njih ostaje na razgledu i u Rijeci.

Doček s 25 autobusa

Tako će za putnike s kruzera biti organizirana pješačka tura po Rijeci, izleti na Krk, u Zagreb, Opatiju i Kastav, Rijeku i Trsat, Rijeku i Kastav, hrvatsku unutrašnjost, Opatiju i Mošćenice te samu Opatiju.

Za one s »Mein Schiff 5« u ponudi će biti još i izleti u Pulu i Rovinj, Trsat i Opatiju, kao i rafting.

Za goste s »Marella Explorera 2« je organizirano osam autobusa, a za one s »Mein Schiff 5« čak 17 autobusa.

To znači da će goste dočekati 25 autobusa, što je doista nesvakidašnji prizor u riječkoj luci i logistički izazov za organizatore.

U svakom slučaju, 4.000 putnika s kruzera koji u jednom danu stižu u grad na Rječini bit će odličan uvod u ovogodišnja dva najturističkija mjeseca u godini.

Dodajmo i kako »Mein Schiff 5« u itinereru kao luku polaska ima Trst, a obilazi i Bari, Dubrovnik i Zadar, dok je »Marella Explorer 2« krenuo jučer iz Dubrovnika, a nakon Rijeke tiče Ravennu, Kopar, Anconu i Split te se vraća natrag u Dubrovnik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno