Sudski izvršitelj deložirao MODES iz stranačkih prostorija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nitko iz stranke nije se pojavio na ovrsi
Bivši koalicijski partner HDZ-a Gradu je ostavio prljav prostor pun smeća i po podu razbacanih papira te nadležni odjel sada mora prostorije najprije očistiti kako bi ih mogao putem natječaja dati u zakup
Marin GOSPIĆ
Grad mora najprije očistiti prostorije i raspisati natječaj za najam

Grad Zadar od danas je ponovno u posjedu prostorija u Ulici Madijevaca na Poluotoku koji su iznajmili bivšem koalicijskom partneru MODES-u. Deložaciju je proveo sudski izvršitelj Ante Bratanović, u nazočnosti predstavnice Grada Josipe Mileta, voditeljice Odsjeka za gospodarenje poslovnim i stambenim prostorima.

Nakon što su sačekali još pet minuta nakon naznačenog vremena hoće li se na deložaciji pojaviti odvjetnik MODES-a, sudski izvršitelj dao je nalog bravaru da otvori vrata. Naime, iako je ovrha nad prostorom zakazana za 10 sati, nitko iz rukovodstva stranke, pa ni predsjednik Rudolf Dvorski ni njihov pravni zastupnik, nisu se pojavili. Iz onoga što smo vidjeli nakon ulaska s predstavnicom Grada i sudskim izvršiteljem bilo je jasno da su već bili unutra te uzeli što im treba ostavljajući samo nepotrebne stvari.

Sljedi natječaj za zakup

A tu se je, na žalost, imalo što vidjeti. Namjerno ili ne, ali MODES je za sobom ostavio prljave prostorije pune smeća po podu i razbacanih papira. Logično je bilo da su, kao nekad respektabilna politička stranka koja je dala dogradonačelnika i dožupana, prostor predali očišćen ili barem bez razbacanog smeća po podu. No očito je ovo bila svojevrsna poruka bivšem koalicijskom partneru koji im je u doba najjače suradnje u najam dao ovaj velik prostor u srcu Poluotoka. Grad stoga mora najprije očistiti prostorije i raspisati natječaj za najam.

Zanimljivo je da, dok smo sa sudskim izvršiteljem pregledavali prostorije, predstavnicu Grada Josipu Mileta jedan je građanin već pitao za zakup, što potvrđuje kako je zaista riječ o atraktivnom gradskom prostoru. A evo što su u nadležnom odjelu rekli o deložaciji:

- Obzirom da je stranka MODES odbijala dobrovoljno napustiti prostor u vlasništvu Grada Zadra, Grad Zadar je iskoristio raspoloživa pravna sredstva i ishodio pravomoćnu sudsku presudu kojom je imenovanoj stranci naloženo iseljenje iz predmetnog prostora. Međutim politička stranka MODES ni nakon zaprimanja iste i dopisa Grada Zadra nije dobrovoljno htjela ispoštovati sudsku odluku slijedom čega je Grad Zadar bio prisiljen pokrenuti ovršni postupak. Ovršni postupak vodi se pred Općinskim sudom u Zadru pod poslovnim brojem Ovr-122/2022 te je u istome za dan 1. srpnja 2022. zakazana provedba ovrhe na licu mjesta, kazali su nam u Gradu Zadru.

Odbili napustiti prostor

Unatoč činjenici da više ne sudjeluju u političkom životu Zadra, ali i odluci Trgovačkog suda i najavama Grada o deložaciji, stranka godinama nije htjela napustiti prostor u središtu Poluotoka, poručujući kako imaju pravo zadržati ga.

- Istina je da smo dobili obavijest o isteku ugovora o zakupu stranačkih prostorija, no mi i dalje ostajemo u ovom prostoru. Legalisti smo i iselit ćemo se ukoliko to moramo učiniti sukladno zakonu, međutim, smatramo da ga ne kršimo i zato smo stvar predali našem odvjetniku. Razmatramo i mogućnost tužbe, a već smo i poslali dopis Gradu nakon što su nas obavijestili o isteku ugovora o zakupu, izjavio je čelnik stranke prije četiri godine, no prostorije, kako vidimo, do danas nisu napustili.

Zadarska politička scena ne pamti deložaciju neke stranke, no MODES je očito odlučio ostati u ovim prostorijama dokle god ih Grad ne deložira, što se jutros i dogodilo. S obzirom da je stranka pred gašenjem te da nitko više i ne zna da postoje, nije jasno zašto su se svih ovih godina zadržali u prostoru koji im ionako više ničemu ne služi, a što je pokazala i razbacana dokumentacija po podu. Uzalud je potrošen i novac s obzirom da je riječ o dugogodišnjem sudskom sporu koji se vodio na Trgovačkom sudu u Zadru nakon što je MODES-u istekao zakup za prostor, a Grad podigao tužbu nakon dopisa u kojemu su im poručili da ne žele napustiti prostor.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno