Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Festival mladih interpretatora – Maraška fest 2008.

Autor: Velimir Brkić

31.07.2008. 22:00
Festival mladih interpretatora –  Maraška fest 2008.


U petak navečer s početkom u 20.30 sati  na Trgu dr. Franje Tuđmana u  Škabrnji održat će se Hrvatski  festival mladih interpretatora  poznatih hitova Maraška fest  2008. Pod pokroviteljstvom  Općine Škabrnje Maraška fest  je osmislio, producirao i organizirao škabrnjski glazbeni  zanesenjak i učitelj Nediljko  Glavić.
Na festivalu će se natjecati  24 izvođača u dobi od 15 do 20  godina iz: Zadra, Benkovca,  Šibenika, Bibinja, Sukošana,  Polače, Zemunika, Prkosa,  Škabrnje i Hercegovca, istoimenog općinskog središta u  Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
– Maraška fest više je od  festivala mladeži koja pjeva.  Ovo je i sjajna škola za mladež, koja se kroz natjecanje  uči dobivati i gubiti, ali i ustrajati u nastojanju da uspiju,  istaknuo je “alfa i omega” festivala Nediljko Glavić.
– Ovaj festival se razlikuje  od sličnih jer će mladi izvođači  pjevati uživo uz pratnju matrice i to samo pjesme hrvatskih izvođača, ponosno će  Glavić koji je iskustvo u organizaciji i produkciji stjecao  posljednjih 10-ak godina na  izuzetno uspješnim festivalima za djecu i mladež Latica  fest u Škabrnji, Zemuniku i  Sukošanu.
U zabavnom programu nastupit će pobjednica Zadarskog Jadera festa Anđela Zurak, talentirani sudionici istog  festivala Martina Matošić  (Sukošan) i Dinea Petković  (Zadar), te mlade nade Latica  festa Veronika Bubnjar (Prkos) i gornjozemuničke Sara i  Andrea Bakarić. Za plesnu  koreografiju zadužena je  Vlasta Marotti-Hrašćanec, a  za modnu reviju mlade dizajnerice Tonka Gospić i Andrea Bilosnić. Voditelji su Anđela Marić i Igor Jelenić Toto.
– Ono što ostaje nakon festivala su izdanja koja ga prate,  CD i DVD. Tako uz TV prijenos festival postaje dokumentom jednoga vremena posvećenoga djeci, mladeži i radosti njihova života i stvaranja, zaključio je Nediljko  Glavić, najavljujući kako će  svi nazočni sutra navečer iz  Škabrnje ponijeti pregršt nezaboravnih glazbenih doživljaja.


Sudionici  festivala
Dominik Heštera i Matej  Sakač (Hercegovac), Dijana  Maretić i Ivo Maretić (Šibenik), Jessica i Charote, Donat  Mandić, Anamarija Šušnja,  Andrija Maltar, Tea Viduka,  Lucija Šestan (Zadar), Marina Lebo i Doris Erceg (Benkovac), Mate Vidić (Polača),  Matea Bugarija i Sara Radić  (Bibinje), Antonia Vicković  (Zemunik Gornji), Josipa Bašić, Jelena Bašić i Lucija Ražov (Škabrnja), Iva Ivković,  Tina Vidić, Mihovil Bubnjar i  Ivan Gospić (Prkos), Marko  Vanjak (Sukošan).