Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izbjegnuta tragedija – srušio se strop u obnovljenom vrtiću

31.07.2011. 22:00
Izbjegnuta tragedija – srušio se strop u obnovljenom vrtiću


Starigrađani za događaj koji je mogao imati kobne posljedice po njihovu djecu okrivljuju tvrtke Fenix iz Slavonskog broda koja je izvodila radove i Novu Invest iz Gospića koja je obavljala nadzor


Na dječjem vrtiću Osmijeh u Starigradu, otvorenom prije manje od osam mjeseci, otpali su dijelovi stropa u dvije prostorije od kojih je jedna namjena za jaslice. Sreća u cijeloj nesreći jest što u vrtiću još uvijek nema jaslica, a i drugu prostoriju nitko ne koristi tako da nije bilo ozlijeđenih. Starigrađani za događaj koji je mogao imati kobne posljedice po njihovu djecu okrivljuju tvrtke Fenix iz Slavonskog broda koja je izvodila radove i Novu Invest iz Gospića koja je obavljala nadzor. Tvrtka Fenix je ista ona koja je otezala s radovima na izgradnji područne škole u Vukšiću, a Novu Invest su pojedini mediji prozivali zbog ne baš čistog izvođenja nadzora radova na Poliklinici u Zadru.
– Do opadanja stropa je došlo 13. srpnja. Naježio sam se kad sam čuo što se dogodilo u vrtiću. Nisam mogao vjerovati da se nešto tako može dogoditi na novoj zgradi. Odmah smo obavijestili izvođača radova, nadzor i Ministarstvo regionalnog razvoja koje je raspisalo natječaj, kaže načelnik Općine Starigrad Krste Ramić i nastavlja:
– Radovi na obnovi stropa u obje prostorije su gotovi. Ipak mi nismo stali samo na tome. Tražili smo da se promjene svi stropovi u vrtiću ili se provjeri njihovo stanje. Želimo potvrdu da je sve u redu. Na većini stropova posao je već obavljen pri čemu ističem da su nam prioritet bile prostorije u kojima borave djece. U ovom slučaju su u pitanju naša djeca i nećemo popustiti ni milimetar u našim zahtjevima. Ako se oni ne ispune, ako primijetimo muljanje oko jednog zareza angažirat ćemo odvjetničko društvo koje nas zastupa i ići ćemo s tužbama prema izvođaču radova i nadzora.
Kao jedan od razloga opadanja stropa navodi se brzina izvođenja radova. Navodno su radnici isti dan kad su bacili špric krenuli sa žbukanjem. Ramić dodaje kako će ako bude potrebno angažirati nezavisnog vještaka kako bih se provjerilo stanje u vrtiću. Ravnateljica vrtića Ana Prstec vjeruje kako se nemili događaj više neće ponoviti.
– Osjećamo se potpuno sigurno. Vrtić se otvara idući ponedjeljak. Naš vrtiću u ljetnom periodu polazi četrnaestero djeco, a za rujan ih je prijavljeno trideset i četvoro.