Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Primorac preko Zagore želi u 1. kolo Hrvatskog nogometnog kupa

01.08.2018. 12:21
Primorac preko Zagore želi u 1. kolo Hrvatskog nogometnog kupa


Članovi Povjerenstva za natjecanje HNK Davor Ivić, Željko Bel i Josip Brezni danas su u Zagrebu održali ždrijeb parova i domaćina utakmica pretkola završnog dijela natjecanja za Hrvatski nogometni kup za natjecateljsku godinu 2018./19. Biogradski Primorac, pobjednik Kupa NS Zadarske županije, za protivnika je dobio Zagoru, ligaškog rivala, koji stiže u goste momčadi trenera Juge Dominisa. Predviđeni termin utakmice je 29. kolovoza u 16 sati, a klubovi suglasni oko promjene termina mogu odigrati utakmice i za vikend 25./26. kolovoza.
– Zadovoljni smo ždrijebom zbog dva razloga. Prvi je taj da smo domaćini, a drugi da ćemo igrati sa suparnikom kojeg možemo proći. Velika nam je želja konačno preskočiti pretkolo i u 1. kolu ugostiti nekog od prvoligaša – kaže Dominis.
Zanimljivo, Primorac je zadnji put pretkolo Kupa prošao u sezoni 2007./08. i to baš protiv Zagore od koje je kod kuće bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon toga uslijedila su tri ispadanja na prvoj prepreci. Primorac i Zagora odigrat će sljedeći vikend trening utakmicu u Unešiću nakon što je momčad iz kraljevskog grada za sinoć dogovorila gostovanje kod drugoligaša Šibenika.
Pobjednici pretkola nastavljaju natjecanje u šesnaestini finala (26. rujna), a parovi se određuju na osnovu koeficijenta uspješnosti klubova u natjecanju u zadnjih pet godina u Kupu. Zadar je trenutačno deseti po koeficijentu pa je izravno izborio nastup u 1. kolu.
Ostali parovi pretkola: Bednja – Pitomača, Suhopolje – Kurilovec, Slavija – Segesta, Koprivnica – Sloga, Križevci – Rovinj, Zagorec – Libertas, Višnjevac – Vrapče, BSK – Vukovar 1991, Rudar (Labin) – Krk, Nehaj – Graničar, Jadran LP – Bjelovar, Međimurje – Sava (Strmec), Nedelišće – Sloga (N. Gradiška), Hr. dragovoljac – Varaždin, Karlovac 1919 – Marsonia.