Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Agonija se nastavlja

Autor: Drago Bajković

31.08.2008. 22:00
Agonija se nastavlja

Foto: Vedran SITNICA



Zadrani ponovno nisu uspjeli. U 6. kolu Prve HNL izabranici Dalibora Zebića doživjeli su u Zaprešiću uvjerljivi poraz od Intera i učvrstili se na posljednjoj poziciji sa samo jednim bodom. Zaprešićani su već početkom drugog poluvremena imali vodstvo 2:0, ali je Želimir Terkeš uspio vrlo brzo smanjiti zaostatak. Nažalost po Zadrane drugi zgoditak nisu uspjeli postići, a u samoj završnici primili su i treći koji je značio da tri boda ostaju u Zaprešiću.
U Zaprešiću je počelo vatreno od samog početka. Prvo je u trećoj minuti Sivonjić poslao upotrebljivu prizemnu loptu s lijeve strane u gostujući kazneni prostor, ali su Dodik i Bule zakasnili. Tri minute kasnije Župan je okušao udarac iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, a Brašnić uspio odbiti loptu. U 14. minuti Bule je ubacio loptu iz slobodnog udarca, a Dodik tukao glavom ravno u vratara Ježinu. Inter je u 21. minuti došao do vodstva nakon krasne akcije. Cavrić je proigrao Sivonjića, a on kratko gurnuo loptu do Dodika. Interov napadač je pričekao da Ježina padne i mirno plasirao loptu pokraj Zadrova vratara – 1:0. Nakon pogotka prvi su u prigodu došli gosti. Mitrović je lijepo petom proigrao Tomasova koji puca s ruba kaznenog prostora, no njegov udarac Brašnić lakoćom brani. Još je jednom pokušao Župan iz slobodnog udarca, ali je Brašnić opet bio na mjestu. Do kraja prvog poluvremena Inter je imao još dvije poluprigode, ali ih nije uspio iskoristiti pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Zaprešićana. Drugo poluvrijeme još praktički nije ni počelo, a Inter je povećao svoje vodstvo. Bule je ubacio loptu iz slobodnog udarca s desne strane, a nakon gužve u kaznenom prostoru do nje je došao Dodik i nogom ju pospremio u mrežu – 2:0. Samo dvije minute kasnije Zadar je smanjio nakon pogreške domaćeg vratara Brašnića.
Terkeš se dočepao lopte na dvadesetak metara od Interova gola i opalio lijevom nogom u donji desni kut Brašnićevih vrata. Interov vratar je bio na lopti, ali mu je ona prošla kroz “trbuh” i Zadar je smanjio. Inter je u 53. minuti ponovo imao prigodu zakuhati nešto pred Zadrovim vratima, ali su se Bule i Sivonjić spetljali. U 56. minuti Terkeš je pokušao iz slobodnog udarca, ali je Brašnić sad bio pribran. Zadar je nakon smanjenja vodstva još jače pritisnuo Inter, ali je zaprešićka obrana odolijevala tim napadima. U 74. minuti je Dodik mogao postići svoj treći pogodak, ali je Ježina obranio njegov udarac. U 82. minuti Bule se kraj Puljića izborio za udarac, ali je Ježina to uspio zaustaviti. U samoj završnici susreta Ilija Sivonjić stavio je točku na “i” ovog susreta. Igrala se 90. minuta kada je pobjegao obrani Zadrana i matirao nemoćnog Ježinu – 3:1.
M. GLAVAN INTER 3 ZADAR 1
ZAPREŠIĆ – Stadion ŠRC Zaprešić. Gledatelja: 800. Sudac: Igor Križarić (Čakovec). Pomoćnici: B. Križarić (Čakovec) i Galović (Slavonski Brod). Strijelci: 1:0 – Dodik (21′), 2:0 – Dodik (47′), 2:1 – Terkeš (49′), 3:1 – Sivonjić (90′). Žuti kartoni: Cavrić, Jonjić, Budimir (Inter)/ Parmaković (Zadar)
INTER: Brašnić 5,5, Iftić 6, Krznar 7, Budimir 6,5, Jančetić 6, Cavrić 6,5 (od 76. Krišto -), Šarić 6,5, Jonjić 6, Bule 7,5 (od 90. Ceraj -), Sivonjić 7, Dodik 7,5 (od 87. Gulić -).
ZADAR: Ježina 5,5, Puljić 5, Batkoski 5,5, Parmaković 5,5, Gregov 5,5, Milin 5,5 (od 62. Surać 5,5), Tomasov 6, Pletikosić 5, Župan 6, Terkeš 6,5, Mitrović 5,5 (od 72. Rašo -).
PRVA HNL, 6. KOLO
Rezultati 6. kola: Inter – Zadar 3:1, Dinamo – Varteks 2:1, Osijek – Hajduk 1:2, Šibenik – Zagreb 1:1, Croatia (S) – Cibalia 1:1, Rijeka – Slaven B. 2:0