Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stipi Filipiju Kup Hrvatske

31.08.2010. 22:00
Stipi Filipiju Kup Hrvatske


Biciklisti Svetog Donata proteklog su vikenda odradili dva uspješna nastupa. U subotu su gostovali na 4. nagradi Grada Skradina, ujedno i posljednjoj ovosezonskoj utrci za Kup Hrvatske. U juniorskoj kategoriji boje zadarskog kluba branili su Stipe Filipi i Josip Miočić, a na startu dionice duljine 102 km Filipi se pojavio kao vodeći vozač s 30 bodova prednosti ispred Šibenčanina Marka Barbira.
– Stipe Filipi je dan prije utrke imao težak pad na treningu te nije bio fizički najspremniji. Dionica je bila izrazito brdskog profila i nije previše odgovarala našim vozačima. U drugom krugu osjetile su se posljedice pada, odnosno bol u nozi, te je Stipe  zaostao za vodećima, među kojima je bio Marko Barbir. Osjetio je to njegov momčadski kolega Josip Miočić koji je mogao pratiti vodeću grupu, no ostao je s Filipijem sve do cilja. U završnom sprintu pobjedu je odnio slovenski vozač Uroš Beg iz Adria Mobila. Stipe Filipi i Josip Miočić u cilj su ušli kao osmi i deveti, a od hrvatskih vozača zauzeli su četvrto i peto mjesto. Filipi je tako s 20 novih bodova osigurao naslov pobjednika Kupa Hrvatske, a Josip Miočić je ukupno osvojio peto mjesto – objašnjava Ivan Krpina, tajnik Donata.
Početnici A i B suočili su se sa stazom dužine 25.4 km. Žuti dres Sv. Donata obukli su Mario Perović, Andrija Tokić i Roko Vukić u uzrastu vozača do 15 godina, dok su kategoriji početnika B (do 13 godina) nastupili Roko Zorović i Marijan Kević.
Pobjednik utrke bio je Talijan Berloffa Giorgio iz BK Aurora Trento, a stazu je prošao za 43:50 min. Mario Perović plasirao se na 17. mjesto sa šest minuta zaostatka. Bio je ukupno četvrti hrvatski vozač čime je osvojio nove bodove za Kup Hrvatske, natjecanje koje je na kraju okončao na osmom mjestu.
Roko Vukić osvojio je 26., a Andrija Tokić 36. poziciju.
Već sutradan, mladi vozači Sv. Donata nastupili su na 7. Nagradi Grada Šibenika, utrci koja je u kalendaru Saveza označena kao cestovno Prvenstvo Hrvatske za početnike A i B. Roko Zorović i Marijan Kević stazu duljine 16 km prevalili su s osvojenim devetim i 13. mjestom, odnosno šestim i 10. u konkurenciji domaćih predstavnika. Najbrži je bio Slovenac Tadej Pogačar iz Radenska KD Življenje, dok se titulom državnog prvaka okitio Viktor Potočki, drugi u ukupnom poretku.
– Treba napomenuti da su naši vozači mlađi od konkurencije jednu godinu, te da su u svom uzrastu ciljem prošli s osvojenim drugim i četvrtim mjestom. Uzevši u obzir da se radi o dječacima rođenim 1999. godine, to su odlični plasmani – naglasio je Krpina.
Na ulicama Šibenika dobru je formu potvrdio i Josip Miočić s osvojenim 10. mjestom u juniorskom uzrastu. Stipe Filipi zbog ozljede nije nastupio.


 FILIPI I MIOČIĆ U REPREZENTACIJI


Stipe Filipi i Josip Miočić svojim su odličnim nastupima zaslužili poziv izbornika Predraga Jokića te će u dresu hrvatske reprezentacije sudjelovati na skorašnjoj etapnoj utrci u talijanskom Bazilikatu. Prema riječima Ivana Krpine, ovaj je poziv još jedna potvrda kvalitetnog i kontinuiranog rada zadarskog kluba. Donatovi početnici A i B sljedeći vikend putuju u Sloveniju gdje se vozi Pokal Općine Tišina 2010.
Ljestvica juniorskog Kupa Hrvatske: 1. Stipe Filipi (Sv. Donat), 2. Marko Barbir (Fortica), 3. Endi Širol (Loborika), 4. Matijas Dovranić (Ivanić), 5. Josip Miočić (Sv. Donat )…