Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Grci nas gurnuli prema bronci

01.09.2018. 19:21
Grci nas gurnuli prema bronci


Rezultatski težak, ali i nesvakidašnji (bez postignutog gola) poraz od Grčke odveo je hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju do 19 godina na Europskom prvenstvu u Minsku u borbu za treće mjesto. Mlade "barakude" danas u 16 sati za broncu će igrati protiv Španjolske koju su u skupini pobijedili 10:9. U jučerašnjem polufinalu Grci su nakon dvije minute poveli 2:0 i tako najavili u kojem bi smjeru utakmica mogla ići. Hrvatska je i u prethodnim nastupima imala (manjih) napadačkih problema, a to je protiv Grka posebno došlo do izražaja. Do kraja druge četvrtine već je bilo 5:0 te se dvoboj pretvorio u odrađivanje posla. Jedina ambicija Hrvata bila je postići barem jedan pogodak, ali nakon dva neiskorištena peterca Karla Krekovića i taj se minimalni cilj pretvorio u nemoguću misiju. Posebno raspoložen u redovima pobjednika bio je peterostruki strijelac Aleksander Papanastasiou. Od Zadrana nastupili su vratar Jerko Jurlina i Ivan Vrbnjak dok su Marin Jovančević i Roko Jurišić dvoboj gledali s tribina. Neće biti lako izborniku Jošku Krekoviću psihološki podignuti momčad nakon ovakvog poraza, ali vrijedi pokušati jer u igri je osvajanje medalje. U drugoj polufinalnoj utakmici Crna Gora je sa 16:15 pobijedila Španjolsku.
Polufinale
HRVATSKA 0
GRČKA 8
(0:2, 0:3, 0:2, 0:1)
HRVATSKA: Jurlina, Poropat, Kreković, Škiljić, Malenica, Blažić, Augusti, Vrbnjak, Bajić, Biljaka, Čulina, Paparić, Sunara.
GRČKA: Dalmaras, Kalogeropoulos, Alafragkis 1, Gkiovetsis 1, Nikolaidis, Papanastasiou 5, Kakaris 1, Rompopoulos, Chalyvopoulos, Griorguosis, Dimou, Spilipoulos.