Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dvorana Krešimira Ćosića jedini prijedlog Odbora za imenovanje

Autor: Siniša Klarica

30.09.2008. 22:00
Dvorana Krešimira Ćosića jedini prijedlog Odbora za imenovanje

Foto: Vedran SITNICA



Nova košarkaška dvorana na Višnjiku nazvat će se imenom velikana hrvatske košarke Krešimira Ćosića. Tako je odlučeno na sjednici Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih poduzeća u Gradu Zadru. Odbor je jednoglasno prihvatio prijedlog Udruge Krešimir Ćosić i Športske zajednice Zadarske županije te će ovaj prijedlog uputiti na konačno usvajanje Gradskom vijeću Grada Zadra, koji će o tome odlučivati već u svojoj trećoj točki dnevnog reda.
– Odbor je posebno dojmilo obrazloženje Športske zajednice Zadarske županije u kojem se kaže da je riječ znamenitom zadarskom, hrvatskom, europskom i svjetskom športašu, košarkašu koji je uzletio od zadarskog gnijezda do olimpijskih i božjih zvijezda. Ja nisam rođena u Zadru, ali znam koliko je košarka Zadranima važna u životu. Od izjava da je “Bog stvorija čovika, a Zadar košarku”, do činjenice da je Zadar iznijedrio jednog od ponajboljih hrvatskih, europskih i svjetskih sportaša. Ne samo što je bio veliki košarkaš, Krešimir Ćosić je osvajao srca ljudi širom svijeta, stoga nismo dvojili jednoglasno nazvati dvoranu na Višnjiku njegovim imenom, rekla nam je predsjednica odbora Renata Peroš.
Za prijedlog imena jednoglasno su glasovala četiri od pet članova odbora. Odbor čine uz Renatu Peroš (HDZ) i Rade Šimičević (HDZ), Želimir Maštrović (HNS), Damir Biloglav (HSP) i Ingrid Antičević-Marinović (SDP). Odsutna je bila ovog puta Ingrid Antičević-Marinović koja je prozvala Peroševu zbog nekorektnog odlaganja prošlotjedne sjednice Odbora. Zadarska gradska vijećnica SDP-a jučer je bila na svom mjestu u Sboru RH.
–  Ma naravno da i ja podržavam imenovanje dvorane imenom našeg znamenitog Zadranina i svjetskog sportaša Krešimira Ćosića. Međutim, onakvim naprasnim otkazivanjem sjednice, meni je samo prohujalo kroz glavu da se tu s onim s čime se ne bi smjelo, ipak muti i to u tko zna koje svrhe, rekla je Antičević-Marinović.
Marinović je dodala da na odbor nije bilo nikakvih pritisaka da se dvorana nazove drukčijim, nekakvim sponzorskim imenom, te da je to bio predmet samo neformalnih razgovora i razmišljanja.