Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uče kako plasirati ideju na tržište

30.09.2013. 22:00
Uče kako plasirati ideju na tržište


Desetak polaznika, od čega velika većina magistara struke, pratilo je jučer CISOK-ovu radionicu kako bi doznalo jesu li poduzetničke vode namijenjene upravo za njih


Desetak polaznika, od čega velika većina magistara struke pratilo je jučer CISOK-ovu radionicu kako bi doznalo jesu li poduzetničke vode namijenjene upravo za njih. Radionica „Poduzetništvo, je li to za mene?” organizirana je u sklopu tjedna cjeloživotnog učenja kao nacionalna akcija kojoj je cilj potaknuti cjeloživotno učenje kod svih građana, pojasnila je Višnja Perin, voditeljica odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje, nastavljajući kako su Tjedan cjeloživotnog učenja ove godine željeli malo obilježiti malo šire. On je podijeljen u četiri tematske cjeline pa je tako prvi dan posvećen poduzetništvu, drugi dan je posvećen informacijskoj pismenosti, treći dan je posvećen Europskoj uniji i radu u njoj, a četvrti dan je posvećen centru za informiranje i savjetovanju u karijeri.
– Ova radionica je namijenjena svima koji razmišljaju o poduzetništvu. Malo ćemo razgovarati o poduzetničkim idejama i o poduzetniku, kakav bi trebao biti i što se sve očekuje od nekog tko se bavi poduzetništvom, pojasnila je Perin koja je, kada je u pitanju poduzetništvo, mladim ljudima savjetovala da nauče što više mogu naučiti o poduzetništvu te o poslu kojim će se baviti, te da krenu:
Kristina Veršić, magistra ekonomije, na radionicu je došla kako bi vidjela što joj je sve potrebno za pokretanje vlastitog posla.
– Zanima me kako konkretno razviti poduzetničku ideju, imam li ja poduzetnički duh u sebi i na koji način Zavod za zapošljavanje može pomoći u ostvarivanju te moje ideje.
Ivanu zanima područje maloprodajne trgovine, a što se tiče podizanja vlastitog posla u Hrvatskoj, ima pozitivan stav:
– Ako postoji dobra ideja koja je realna za ostvariti, uz razne mjere i ljude koji vjeruju u tebe, može se pokrenuti svoj posao, zaključila je Ivana.