Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Josip Deur krenuo iz Šepurina do Zagreba na Molitvenu hodnju za domovinu

01.10.2018. 13:17


Zadranin Josip Deur krenuo je danas točno u 05:00 sati, na "Molitvenu hodnju za domovinu", s križem na ramenu – za oprost grijeha naroda te za obraćenje Bogu.
Molitvena hodnja krenula je iz bivšeg specijalističkog vojno-obučnog centra "Damir Tomljenović Gavran", – Šepurine u mjestu Zaton kod Zadra, dok je krajnje odredište Zagreb, točnije zagrebačka katedrala, u kojoj će se 6. listopada pridružiti redovnoj Svetoj misi od 09:00 do 10:00 sati.
Nakon Svete mise u Katedrali, s mislima na žrtve Vukovara obratit će se s glavnog zagrebačkog trga, Trga bana Josipa Jelačića.
Molitvena hodnja se sastoji od šest etapa u šest dana:
1.) 1.10.2018., Šepurine – Zaton Obrovački, 58 km;
2.) 2.10.2018., Zaton Obrovački – Udbina, 51 km;
3.) 3.10.2018., Udbina – Grabovac, 59 km;
4.) 4.10.2018., Grabovac – Karlovac, 69 km;
5.) 5.10.2018., Karlovac – Lučko, 46 km;
6.) 6.10.2018., Lučko – zagrebačka Katedrala, 11 km.
– Razlog ovog mojega čina jest isključivo buđenje duhovne svijesti našeg naroda, koji je utonuo u zimski san i bolno se udaljio od Boga. Kao dokaz tomu imamo jasnu sliku naše svakodnevnice. Nikako ne možemo poreći, a još manje skriti, pogubno stanje naše države. Sa zebnjom danomice gledamo mnoštveno iseljavanje mladih, svjedočimo rasprodaji državne imovine, kao i drugih državnih resursa, a posebice voda i šuma, gledamo dramu robovanja bankarskom sektoru, boli nas nepostojanje sluha državnih institucija za kažnjavanje ratnih zločina nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu… Otuđismo se od Njega, a Gospodin Isus Krist nam po apostolu i evanđelistu Ivanu jasno poruči: "Ja sam čokot, vi loze. Tko ostaje u meni, i ja u njemu, on donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa", (Ivan 15, 5).
Danas imamo stanje u Državi da su nam „vođe“ bezbožnici koji podržavaju ubojstva nerođene djece, one koji nam putem Istanbulske konvencije uvode rodnu ideologiju, Europejce koji provode lažnu liberalizaciju i po nalogu svojih briselskih šefova uvode europske zakone. Čvrst im je cilj zatrti i uništiti naša moralna, vjerska i nacionalna načela, ona načela koja nam u nasljeđe ostaviše naši preci. Jako dobro znamo da su nas na ovim našim prostorima – od stoljeća sedmog – održala upravo ta vjerska i moralna načela! Draga braćo i sestre, ovo je tek dio razloga zbog kojih sam odlučio krenuti u ovu hodnju. Sve svoje misli, nakane i molitve prikazati ću na Svetoj misi u zagrebačkoj katedrali. Koristim također priliku obavijestiti one koji su do sada iskazali zanimanje za moju hodnju da ću svaku etapu hodnje popratiti putem društvenih mreža.
Predraga braćo i sestre, željno iščekujem sresti vas u što većem broju u subotu, 6. listopada 2018. godine u 08:30 sati ispred zagrebačke Katedrale te nakon svete mise na glavnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u 10:20 sati, poručio je Josip Deur.