Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

JEDINA PONUDA NEPRIHVATLJIVA Zavod za hitnu medicinu objavio novi natječaj

01.10.2020. 12:09


Županijski Zavod za hitnu medicinu objavit će novi natječaj za opremanje ambulante u Poliklinici u koju bi se uskoro trebali preseliti. Na zadnji se natječaj, vrijedan 1.350.000 kuna, javila samo jedna tvrtka, zadarski Krekić Avangard i to s ponudom većom od one koju je naznačio Zavod. Ponuda je stoga ocijenjena neprihvatljivom te je Upravno vijeće Zavoda na sjednici donijelo odluku o raspisivanju novog natječaja. Ravnatelj Zavoda, Ivica Erlić, o tome nam kaže:
– Prethodna ponuda nije odgovarala našem planu te smo natječaj poništili na način da smo neke stavke izmijenili objavljujući novi. U novom smo natječaju uvažili veću cijenu opremanja prostora pazeći da u troškovniku opet ne idemo tako visoko, pa je naša procjena da je za opremu dovoljno oko 100 tisuća kuna više. Na zadnjem je natječaju bilo dosta upita, ali je stigla samo jedna ponuda, kaže ravnatelj Erlić.
Cilj je preseliti se što prije u Polikliniku u kojoj su dobili 175 metara četvornih, s obzirom da će u ovoj zgradi biti svi dosad razjedinjeni prostori: ambulanta Hitne pomoći, uprava i garaža. U dogovorima za preseljenje još 2015. godine čak se spominjalo i 450 kvadrata, no zasad će Zavod opremiti ovaj dio. Erlić napominje kako žele što racionalnije opremiti svoje nove prostore te se nadaju kako će se na novi natječaj javiti više tvrtki, čime bi im i mogućnost izbora znatno veća.
Kako saznajemo u Zavodu za hitnu medicinu, rok opremanja prostora u prizemlju Poliklinike predviđen je na oko godinu dana kada bi izabrana tvrka treba kompletno srediti ambulantu za obavljanje djelatnosti izvanbolničke hitne medicine, koja obuhvaća prostor za reanimaciju, prostor za edukaciju, čekaonicu, skladište medicinskog materijala i prostor za odmor liječnika, medicinskih sestara, djelatnika Saniteta te ostalih djelatnika Zavoda.
Naime, preseljenje u Polikliniku otezalo se zbog više okolnosti poput preuzimanja Sanitetskog prijevoza koji je dotad bio pod upravom Doma zdravlja. Zavod je stoga morao kompletno opremiti djelatnike novim odorama, ali i vozilima od kojih je dio bio u prilično dotrajalom stanju. Dodatni je problem preseljenja bio i taj što, za razliku od bolničkih odjela koji su već preselili u Polikliniku, Zavod mora organizirati i preseljenje takozvanog nemedicinskog dijela Zavoda, odnosno uprave. A kako su od Doma zdravlja preuzeli Sanitet, povećao se i broj zaposlenih u upravi te je trebaalo raditi novi plan za urede većeg broja ljudi.
U svakom slučaju, kako naglašava ravnatelj Erlić, preseljenje će im znatno olakšati i suradnju s ostalim zdravstvenim ustanovama u Zadru, ponajprije Općom bolnicom Zadar s kojom najviše surađuju.
 


ROK OPREMANJA PROSTORA ZAVODA GODINU DANA


Kako saznajemo u Zavodu za hitnu medicinu, rok opremanja prostora u prizemlju Poliklinike predviđen je na oko godinu dana kada bi izabrana tvrka treba kompletno srediti ambulantu za obavljanje djelatnosti izvanbolničke hitne medicine.