Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U OSNOVNOJ ŠKOLI “VALENTIN KLARIN” U PREKU Jedno dijete pozitivno na koronavirus, cijeli razred u samoizolaciji

01.10.2020. 12:20
U OSNOVNOJ ŠKOLI “VALENTIN KLARIN” U PREKU Jedno dijete pozitivno na koronavirus, cijeli razred u samoizolaciji


U Osnovnoj školi "Valentin Klarin" u Preko jedno je dijete pozitivno na koronavirus. Zbog pozitivnih rezultata na koronavirus cijeli je razred morao ići u samoizolaciju.
– S obzirom da je učenica provodila vrijeme sa svojim kolegama, ravnatelj je u dogovoru s epidemiološkom službom donio odluku da taj razred pređe na model C nastave, odnosno da će učenici slušati nastavu online te će svi učenici tog razreda ići u samoizolaciju. Učenici bi se na nastavu trebali vratiti 12. listopada, rekao nam je Šime Vicković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.
U školi su nam potvrdili kako je riječ o učenici sedmog razreda te kako je ravnatelj, u dogovoru s epidemiolozima, odlučio da svi učenici odu u samoizolaciju.
– Učenici naše škole su dužni tijekom vožnje autobusom nositi zaštitne maske, ali dok su u razredu ne moraju ih nositi. Naime, imamo prostrane razrede te imamo mogućnost organiziranja nastave tako da učenici sjede na distanci. S druge strane profesori su dužni nositi maske cijelo vrijeme dok su u školi tako da niti jedan profesor nije u samoizolaciji. Naime, profesori nose maske i u učionici i na hodniku, a djeca samo u hodniku i u autobusu, rekli su nam sugovornici iz škole.