Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

PP Vransko jezero u listopadu nudi edukacije i atrakcije

01.10.2021. 11:46


Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica provode projekt »Mjesec hrvatskog turizma« s trajanjem od 1. do 31. listopada kao nastavak prošlogodišnjeg projekta »Tjedan odmora vrijedan« koji se provodio u razdoblju od 16. do 25. listopada 2020., a ove godine u toj akciji sudjeluje i Park prirode Vransko jezero te tim povodom svojim posjetiteljima u navedenom razdoblju nudi popuste na ulaznicu za adrenalinski park i najam kajaka, a osim toga nude i razne druge pogodnosti.


Zabava u adrenalinskom parku
– Mi smo se odlučili uključiti i ove godine i kroz cijeli mjesec ponuditi posjetiteljima naše usluge po sniženim cijenama od 35%. Uključili smo se na taj način da smo snizili cijene ulaznice za adrenalinski park te najam kajaka i vođenih tura kajakom, rekla je Ivana Cerovečki, stručna savjetnica za promidžbu i prezentaciju.
Adrenalinski park se nalazi u šumi pinija nadomak info centra Crkvine gdje je ulaz na drvenu poučnu stazu u Ornitološkom rezervatu i otvoren je vikendom, subotom i nedjeljom dok se u lučici Prosika može unajmiti kajak ili izabrati vođena tura kajakom u trajanju od sat vremena i čuti priča o Vranskom jezeru. Posjetitelji će tako moći uživati u hodanju po drvenim gljivama, visećim mostovima i mrežama, penjanju po umjetnoj stijeni te spuštanju ziplineom. Za vođene ture kajakom potrebna je prethodna najava. Park prirode i prijašnje je godine sudjelovao u akciji Ministarstva turizma i sporta, a vodeći se dobrim rezultatima u tom tjednu, odlučili su i povećati svoju ponudu.


Cilj je privući i domaće posjetitelje
– Park prirode Vransko jezero sudjelovao je i prošle godine u akciji »Tjedan odmora vrijedan« pa su tako posjetitelji imali priliku koristiti adrenalinski park i vožnju električnim vlakićem po sniženim cijenama u razdoblju od 16. do 18. listopada, a zbog velikog interesa javnosti odlučili smo produžiti akciju i na 24. i 25. listopada 2020., navodi Cerovečki dodajući kako se i ove godine nadaju velikom odazivu posjetitelja zato su se i odlučili ponuditi svoje usluge po sniženim cijenama kroz cijeli mjesec listopad.
– Naš cilj uključivanja u ovaj projekt je privući domaće posjetitelje te potaknuti ih da posjete Park, a na taj način i promovirati atrakcije Parka prirode Vransko jezero. Na ovaj način promoviramo i obogaćenu turističku ponudu Parka (opremu za posjetitelje, nabavu kajaka, postavljanje adrenalinskog parka i ostalo) koje je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji je dio projekta »Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero«, objasnila je Cerovečki dodavši kako Park prirode Vransko jezero provodi navedeni projekt u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva »Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode«. Osim akcije Ministarstva Park nudi i razne edukativne radionice povodom Dana Parka i Europskog dana promatranja ptica koji se održava ovog vikenda.




Ornitološki rezervat, Kamenjak i Prosika
– Naime, 2. i 3. listopada, posjetitelji mogu provesti u Parku i izabrati jedno od zanimljivih besplatnih edukativnih programa koji će se odvijati na tri lokacije, u Ornitološkom rezervatu, na vidikovcu Kamenjak i u lučici Prosika, u jednom dnevnom terminu, najavila je Cerovečki dodajući kako je za sudjelovanje u edukativnim programima ograničen broj sudionika, stoga je potrebna prethodna najava, a posjetitelji detalje mogu saznati na web stranici.
– Park prirode Vransko jezero poklanja ove besplatne edukativne programe povodom Dana Parka i Europskog dana promatranja ptica. Dan parka Prirode Vransko jezero obilježava se 4. listopada, a Europski dani promatranja ptica prvi vikend u listopadu, ove godine na datum 2. i 3. listopada, kada će se okupiti veliki broj zaljubljenika u ptice i prirodu, zaključuje Cerovečki.


Promotivne cijene
Uživajte u adrenalinskom parku po cijeni od 39 kn po osobi, a kajake možete unajmiti – jednosjed 22,50 kn/sat, 78,00 kn/dan; dvosjed 32,50 kn/sat, 117,00 kn/dan, vođena tura kajacima 1h – 72,50 kn/odrasli, 62,50 kn/djeca <18 godina (redovna cijena ulaznice u adrenalinski park iznosi 60,00 kn, najam kajaka – jednosjed 35,00 kn/sat, 120,00 kn/dan; dvosjed 50,00 kn/sat, 180,00 kn/dan; vođena tura kajacima 1 h – 90,00 kn/odrasli, 80,00 kn/djeca <18 godina).