Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Velika hrvatska biciklijada danas u Zadru

01.10.2021. 08:31


Šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održava se od 28. rujna do 3. listopada kroz šest etapa, na trasi većoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske. I ove će godine utrka CRO Race ponuditi brojna uzbuđenja i atrakcije, a prolazit će kroz trinaest županija te obuhvatiti neke već poznate, ali i nove destinacije.
Četvrta etapa utrke kreće danas iz Zadra u 12:05 sati, cilj joj je u Crikvenici, a dolazak biciklista u Crikvenicu očekuje se između 16:42 i 17:09 sati.
Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koji sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.
Do sad su biciklisti već prošli tri etape: Osijek – Varaždin, Slunj – Otočac i Primošten – Makarska.
Ovogodišnja biciklistička utrka CRO Race ponudit će mnoge zanimljivosti, a jedno od njih je zasigurno i drugo izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race. Nakon Osijeka, Varaždina, Otočca i Makarske Kids CRO Race održat će se i u Crikvenici 1. listopada od 12:30 do 15:30 sati, a najmlađi sudionici ovog događanja imat će priliku natjecati se za ukupnog pobjednika Kids CRO Racea, čije će se proglašenje održati 3. listopada u Zagrebu.


Prometna regulacija
Oko 150 biciklista, prateće službe i osiguranje prolazit će danas kroz etapu Zadra, Karlobaga, Senja, Novog Vinodolskog, Dramlja do Crikvenice.
Strart je na Istarska obali, sa Pozdrava Suncu, a potom nadalje: Prilaz hrvatske čitaonice – Ulica Zadarskog mira – Ulica Mihovila Pavlinovića – Ulica kralja Dmitra Zvonimira – D407 Ulica Ante Starčevića – D8 Zagrebačka – 72. bojne vojne policije – Zadarska ulica – Murvica – Murvica Gornja – Poličnik – Gornji Poličnik – Jadranska ulica (Posedarje) – Maslenički most – Put Rovanjske (Rovanjska) – Obaka puk. F. T. Gavrana (Modrič) – Reljani – Seline – Dr. Franje Tuđmana (Starigrad) te nadalje prema Karlobagu.


CILJ
Na prometnicama kojima se kreće utrka, počevši od 11:30 bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Obzirom da će staza biti osigurana od strane predstavnika MUP-a, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.
Vozače iz HAK-a pozivaju na dodatan oprez te da uspore na navedenim prometnicama u vrijeme utrke.