Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ugljan dobio ambulantu

Autor: Ivana Burica

30.11.2008. 23:00
Ugljan dobio ambulantu

Foto: Adam VIDAS



Zadarski župan  Stipe Zrilić i ravnateljica Doma Zdravlja Zadar Renata Bek otvorili su novoizgrađenu zgradu ambulante u mjestu Ugljan vrijednu 2,2 milijuna kuna.
– Nakon tri ili četiri godine rada dočekali smo trenutak da se ovaj objekt pusti u rad. Zahavlio h  ovom prigodom svom prethodniku Lenku Celentu koji je započeo projekt, ministarstvima mora i zdravstva te Zadarskoj županiji, koji su sudjelovali u financiranju kao i gospođi Nataši Kutni, koja je darovala zemljište, kazao je načelnik Jerolimov nakon što je podsjetio da se primarna zdravstvena zaštita u Ugljanu dosad odvijala u primjereno uređenom prostoru na katu Doma kulture.
Dr. Zvonko Mišlov, liječnik opće prakse u Ugljanu, bio je jedan od najglasnijih zagovornika izgradnje nove ambulante u Ugljanu. Čak je i tijekom pozdravnih govora u nekoliko navrata u pola šale izražena nada da je dr. Mišlov konačno zadovoljan.
– Djelomično sam zadovoljan. Ovime je ostvaren tek dio onoga što je pacijentima na otocima Ugljanu i Pašmanu potrebno. Prije 1993. godine svi su veći otoci imali domove zdravlja, a Pag se ovih dana izborio za ponovno osnivanje te ustabnove. Smatram da ima mjesta i ideji za osnivanjem doma zdravlja na otocima Ugljan i Pašman, kazao je Mišlov dodavši da je otocima potrebna hitna medicinska pomoć, laboratorij koji bi radio svaki dan, rendgen, ginekološka i pedijatrijska ordinacija te još neke druge specijalističke ordinacije.
U novoj zgradi ambulante pak osim što će primarna zdravstvena zaštita dobiti suvremeno opremljenu ambulantu, uređena je i stomatološka ambulanta te stan za liječnika.