Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Četiri sira – četiri medalje

30.11.2011. 23:00
Četiri sira – četiri medalje


Ovo je veliko priznanje Paškoj sirani, pogotovo što su sva četiri sira koja smo poslali na natjecanje osvojila nagradu i to nas čini jako ponosnima. Prvi put smo bili na ovom natjecanju i s velikim smo nestrpljenjem čekali proglašenje nagrada, rekla je Pernar


Na Word Cheese Awardsu, svjetskom prvenstvu sireva koji je održan u engleskom gradu Birminghamu „Paška sirana” je osvojila četiri medalje što je najveći uspjeh ove tvrtke na međunarodnim natjecanjima i najveće priznanje koje je dobila od osnivanja 1946. godine.
U kategoriji „Tvrdi ovčji sirevi”, Paška sirana je dobila srebrnu medalju za Paški sir i srebrnu medalju za sir Pramenko, u kategoriji „Novi sir na tržištu” dobila je srebrnu medalju za sir Mediterano, a u kategoriji „Sirevi napravljeni od mlijeka više od jedne životinje” dobila je brončanu medalju za sir Dalmatinac. Radi se o iznimno velikom uspjehu jer je na natjecanju sudjelovalo oko dvije tisuće sireva iz cijelog svijeta, a najviše ih je bilo iz Francuske, Španjolske, SAD, Nizozemske, Irske, Italije, Australije, Južnoafričke Republike, Britanije i Islanda. Sireve je ocjenjivalo 200 međunarodnih sudaca.
– Ovo je veliko priznanje Paškoj sirani, pogotovo što su sva četiri sira koja smo poslali na natjecanje osvojila nagradu i to nas čini jako ponosnima. Prvi put smo bili na ovom natjecanju i s velikim smo nestrpljenjem čekali proglašenje nagrada. Natjecanje je za nas bilo vrlo emotivno i napeto i kada smo dobili rezultate bili smo stvarno jako sretni, rekla je Martina Pernar, voditeljica marketinga u Paškoj sirani.
World Cheese Awards je najveće natjecanje sireva na svijetu i održava se u zgradi NEC-a, National Exhibition Centra u Birminghamu u sklopu sajma Fine Food. Natjecanje prate brojni mediji, dobavljači sireva, predstavnici trgovačkih lanaca, hotela i restorana. Sirevi koji na ovom natjecanju osvoje medalje stavljaju se na listu najboljih sireva, a ta lista je preporuka i kupcima.
– Sa svojim smo proizvodima sudjelovali na brojnim sajmovima i natjecanjima i osvajali smo nagrade. Nama je svaka nagrada osvojena na bilo kojem sajmu, domaćem ili međunarodnom, veliko priznanje, ali nagrade osvojene na ovakvom, najvećem svjetskom natjecanju sireva su ipak nešto posebno, rekla je Martina Pernar.
Najviše medalja na World Cheese Awardsu dobili su francuski, engleski i američki sirevi, a uz njih su se svrstali i hrvatski sirevi. Zahvaljujući osvojenim nagradama Hrvatska je svrstana među 50 top sirnih destinacija u svijetu. Osvojene nagrade su veliko priznanje za Pašku siranu, ali i za Hrvatsku koja se, kao mala zemlja, uspjela svrstati u društvo proizvođača najboljih sireva na svijetu.