Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Sv. Lucu u novo Kazalište

30.11.2011. 23:00
Na Sv. Lucu u novo Kazalište


Ova predstava nije slučajno izabrana za prigodu otvorenja nove zgrade Kazališta. Naime, upravo kao i Charlie, odnosno Drago Č. i zadarski lutkari će iz skromne barake ući u tvornicu snova, rekla je Pavić Tumpa


Na blagdan Sv. Lucije ansambl Kazališta lutaka Zadar darovat će svome gradu premijeru predstave “Drago Č. i tvornica čokolade”, rađenu po motivima kultnog romana Roalda Dahla “Charlie i tvornica čokolade”.
Osim svoju publiku predstavom će lutkari počastiti i nagraditi sami sebe i svoju desetljetnu strpljivost.
Naime, predstava započinje u prostoru Sv. Dominika, a nastavlja se i završava u novoj zgradi Kazališta!
Tom se gestom punom simbolike, koja se podudara sa simbolikom i sadržajem same predstave, konačno i nakon bezbrojnih odgađanja otvara nova zgrada Kazališta!
– Danas dogovaramo zadnje detalje tako da još ne znamo točan sat, ali predstava će se u svakom slučaju održati u večernjem terminu. Ova predstava nije slučajno izabrana za prigodu otvorenja nove zgrade Kazališta. Naime, upravo kao i Charlie, odnosno Drago Č. i zadarski lutkari će iz skromne barake ući u tvornicu snova, rekla je ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa.
Na predstavi kojom će, nadajmo se, jednom zauvijek biti okončana najdulja kulturna sapunica u Hrvata, kao i u ostalim sličnim prigodama, očekuje se dolazak predstavnika kulturnog, političkog i gospodarskog života grada i županije. Ipak, posebna mjesta na premijeri organizatori će sačuvati za svoje poslovne partnere i suradnike koji su zajedno s njima preživljavali brojne zaplete “kulturne sapunice” i pripomogli da se ona već jednom privede kraju.