Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vrančić u društvu građana uživao u bakalaru

30.11.2011. 23:00
Vrančić u društvu građana uživao u bakalaru


Građani su jučer navečer sa zadarskim gradonačelnikom imali priliku kušati predblagdanske delicije – što one bakalarske, što one slatke


Uz pjesmu Bepa Matešića i njegovih trubadura, ali i ponekog člana klape Intrade, građani su jučer navečer ponovno sa zadarskim gradonačelnikom imali priliku kušati predblagdanske delicije – što one bakalarske, što one slatke, a nije nedostajalo niti hladnog predjela u obliku narezanog pršuta. Da ih zagrije u hladnu studenu noć, građani su imali priliku odabrati i poneko od vina Udruge vinara i vinogradara Zadarske županije, a ugodnom predblagdanskom druženju uz poneke predstavnike gradskih institucija odazvali su se i zadarski glumci Mirko Šatalić, Jasna Ančić i Mimi Zadarski koji su “Bakalar s gradonačelnikom” proveli u ugodnom razgovoru s Milom Vrančić.
Zadovoljstvo ugođajem, ali i posjećenošću tijekom večeri nije krio gradonačelnik Zvonimir Vrančić.
– Vidim da je Kalelarga relativno dobro popunjena. Ima više ljudi nego što je to prosječno u ovo vrijeme, a i cijela je zamisao da ovo bude šetnja gradom, jedan đir po gradu uz bakalar, pršut, fritule i kroštule. To je mali povod da se okupimo i to ne bi trebalo shvatiti kao neku novu pučku kuhinju, već kao šetnju i druženje, kazao je Vrančić, dodajući da je za početak zadovoljan rezultatima i ukoliko se tako i nastavi, nastojat će program dodatno popuniti.
Sinoć je za građane pripremljeno nekoliko stotina porcija bakalara, no poučeni školom od Dana grada Zadra, organizatori su ipak malo popunili ponudu sa slasticama i pršutom. Ukoliko opet bude nedostajalo – omogućit će se još, obećao je gradonačelnik.