Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U 8. kolu Prve lige Zadranke danas (20) dočekuju Ragusu

01.12.2018. 12:26
U 8. kolu Prve lige Zadranke danas (20) dočekuju Ragusu


Igraju možda i iznenađujuće dobro – kazala je trenerica Zadra Marija Mazija o današnjem (20 sati) protivniku njene ekipe.
Naime, dubrovačka Ragusa u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarila je četiri pobjede te dodala tri poraza i nakon sedam kola se na diobi šestog mjesta, ali u krugu ekipa koje će krojiti vrh ljestvice do kraja lige. Iako su dubrovčanke u odnosu na lanjsku sezonu ostale bez velikog broja igračica, veliku snagu imaju u Karmen Miloglav, koja je jedno vrijeme i nosila dres Zadra. Naime, ova organizatorica igre s međunarodnim iskustvom, u prosjeku zabija skoro 19 koševa po utakmici i u ovom trenutku je treći strijelac lige (spomenimo da je Ana Vrsaljko na četvrtom mjestu) te je sa 7.9 asistencija i drugi asistent lige. Uopće ne treba dalje gledati da bi se zaključilo da su ključevi igre Raguse u rukama Miloglav, a također je i ključ pobjede zaustavljanje te iste igračice.
– Mnogo toga se vrti oko Karmen i još jedne iskusnije igračice. Ostatak ekipe je mlad, ali igraju dobro, pobjeđuju i u gostima, što znači da nam sigurno neće biti lagano doći do pobjede.
Ipak, Mazija je priznala da je njena ekipa favorit u ovoj utakmici.
– Lagani smo favoriti radi duže klupe.
A Zadranke svakako jesu favoriti u ovoj utakmici, pogotovo nakon što su fantastičnom igrom u prošlom kolu na svom terenu razbile Trešnjevku, jednog od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka Hrvatske. A Ragusa je ipak kud i kamo slabija ekipa od Trešnjevke. Osim toga Mazijine košarkašice igraju cijelu sezonu dobro i treba očekivati da bi i u ovoj utakmici mogle nastaviti taj niz.