Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

NOVOGODIŠNJI ROĐENDAN Stoljeće života Mladenke Aunedi iz Sali

02.01.2021. 09:42


Doživjeti sto godina života prava je rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to Mladenki Aunedi koja se prije jednog stoljeća, 1. siječnja 1921. godine, rodila u Salima na Dugom otoku.
– Moja teta Mladenka Aunedi ud. Dragutina započela je novu godinu s točno 100 godina života. Njezina je kćer Merica Čarić, unuk Tomislav i unuka Ivana. Slavljenica živi u Staračkom domu u Salima, kazao je mr. don Zdenko Milić, župnik Bibinja.
Mjesto Sali najveće je naselje Dugog otoka i jedna od najstarijih župa Zadarske nadbiskupije. Iz Sali potječu i liječnici, diplomati, ribarski stručnjaci, glazbenici, umjetnici, klape, Tovareća mužika i još mnogi drugi. Tu je prije 63 godine i rođen don Zdenko Milić, branitelj ženidbene veze u Zadarskoj nadbiskupiji.
– Stogodišnja teta Mladenka Aunedi je rođena u Salima 1. siječnja 1921. godine od oca Ivana Milovana i majke Frančeske r. Armanini. Imala je brata Ivana Janka i Josipa, koji je nažalost umro kao dijete, upoznaje nas don Zdenko te nastavlja s rodoslovljem.
– Njezin djed Marko i baka Ivana Zanka r. Dominis imali su devet sinova. Markov otac je bio Ante. Antin otac je bio Mikula, a Mikulin otac Marin koji je 1776. godine došao u Sali iz Trogira i bio je kalafat.
Na slici su, kaže on, brat i sestra s tetom slikani prije nekoliko godina.
– Hvala Bogu za našu dobru i mudru tetu Mladenku. Svima želim sretnu i blagoslovljenu novu 2021. godinu, poželio je don Zdenko Milić.