Darovana umjetnička djela ispunjena plemenitim osjećajima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika kresimir.rados
Humanost na djelu Likovne udruge Art - Forum - Zadar i Narodnog muzeja Zadar
Autor: 
Osnovna težnja je da se tim humanim i plemenitim činom putem prodaje umjetnina prikupe materijalna sredstva koja bi pripomogla ublažiti poteškoće nastale uslijed katastrofalnog razornog potresa na stradalom području Siska, Petrinje i Gline, ističe Boris Žuža, istaknuti likovni umjetnik i likovni pedagog, osoba odgovorna i za ovaj projekt
NMZD
Sugestivni kompozicijski sklad (autor Mario Tomas)

Likovna udruga Art - Forum - Zadar okupila je 30 umjetnika i umjetnica koji su htjeli darivanjem svojih likovnih djela ostvariti humanitarnu akciju naziva »Humanost na djelu«.
- Osnovna težnja je da se tim humanim i plemenitim činom putem prodaje umjetnina prikupe materijalna sredstva koja bi pripomogla ublažiti poteškoće nastale uslijed katastrofalnog razornog potresa na stradalom području Siska, Petrinje i Gline, ističe Boris Žuža, istaknuti likovni umjetnik i likovni pedagog, osoba odgovorna i za ovaj projekt.
Umjetnička donacija 30 umjetnika sastoji se od 36 prikupljenih slikovnih djela koja su ostvarena u različitim crtačkim, slikarskim, grafičkim i fotografskim medijima.
Izložba likovnih djela nalazi se u Maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače gdje se može razgledati do ožujka 2021.
- Ovim se putem zahvaljujemo Narodnom muzeju Zadar, ravnateljici te djelatnicima Kneževe palače na suorganizaciji u dijelu promocije i prodaje samih umjetnina, kao i ustupljenom prostoru, kazuje Žuža te nastavlja da ovaj tekst predstavlja poticaj u senzibiliziranju javnosti i poziv svim ljudima dobre volje da otkupe neko od izloženih umjetnina te tako oplemene vlastiti životni ili poslovni prostor, ali i da tim činom pokažu vlastitu humanost.
Kako Žuža tumači, postupak kupnje, nakon odabira djela, provodi se u odjelu voditeljica aktivnosti Kneževe palače gdje se ispunjava kupoprodajni ugovor. Kupac zatim uplaćuje cjelokupan ugovoreni iznos u Državni proračun RH, za akciju »Pomoć za obnovu nakon potresa«. Na kraju, nakon donesene potvrde o uplati preuzima odabrano djelo.
- Vrijedno je istaknuti ulogu i važnost svih medija koji točnim i pravovremenim informiranjem mogu znatno pripomoći uspješnom odvijanju ove humanitarne akcije. U konačnici, valja naglasiti i kako je u svaku darovanu umjetninu ugrađen jedan osobit svijet, ispunjen množinom plemenitih osjećaja u svojevrsnom ozračju, sugestivnih kompozicijskih skladova, linija, boja, oblika, svjetlosti, zaustavljenih u hodu vremena, zaključuje Žuža.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Petra
This is an excellent project! Humane help through art! I would like to get to know the co-initiator and artist Boris Zuza, because I think I met him 40! Years ago in Starigrad Paklenica <3 .... I'm looking forward to your feedback! Kind regards, Petra (H.)