Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HT PREMIJER LIGA Vlašić: Sram me je, kriminalno smo izgledali

02.02.2021. 10:07


Bila je to najgora ovosezonska utakmica Sonik Puntamike. Izuzev prvih petnaestak minuta u kojima su koliko-toliko parirali favoriziranom suparniku, Puntamičani su u ostatku susreta bili popuno inferiorni Sesarovim trupama. Počevši od (nepostojeće) kontrole skoka (38-24), preko postotka šuta (55%-39%), pa sve do velikog deficita u asistencijama (27-16), Zadrani niti u jednom segmentu igre nisu bili na potrebnoj razini posljedica čega je najteži poraz u sezoni.


Potučeni do koljena
»Sibirski« rezultat razljutio je trenera Hrvoja Vlašića koji je, sasvim razumljivo, imao što za zamjeriti svojim igračima.
– Gorica nas je potukla do koljena, kriminalno smo izgledali. Nismo ni sjena one momčadi iz prvog i s početka drugog dijela prvenstva te ćemo morati poduzeti ozbiljne korake mislimo li se vratiti u ritam i koliko-toliko izgledati kao ozbiljan tim. Mene je sram nakon ove utakmice. Više neću tolerirati ovakve poraze – izjavio je Hrvoje Vlašić.


Serija teških utakmica
Valja kazati da su »Soniksi« u Veliku Goricu otputovali bez dvojice bitnih igrač Daniela Zovka i Sandra Rašića, no »raspad sistema« u drugom poluvremenu daleko je od renomea kluba koji je prije samo nekoliko tjedana smatran jednim od najugodnijih iznenađenja hrvatske košarkaške sezone.
– U lošem smo ritmu i nadam se da ćemo što je moguće prije izaći iz ove situacije. Imali smo seriju teških utakmica koje smo loše odigrali i nadam se da će stvari uskoro krenuti u boljem smjeru – dodao je jedan od iskusnijih u redovima Puntamike Teo Petani.
»Pakleni« siječanj konačno je završio, a koliko su posljednji porazi utjecali na stanje u momčadi pokazat će naredni susreti. Do kraja drugog dijela sezone igračima Hrvoja Vlašića ostala su još tri izazova. Za vikend će u Jazinama ugostiti sinjski Alkar, dok ih krajem veljače očekuje gostovanje kod Vrijednosnica Osijek. U međuvremenu će se vjerojatno pronaći termin i za odgođenu utakmicu 13. kola protiv Šibenke, nakon čega će situacija biti puno jasnija.
 




Sonik bez važnih igrača
Trener Gorice Josip Sesar bio je zadovoljan izdanjem i uvjerljivom pobjedom svoje momčadi, no naglasio je da se ne smije smetnuti s uma da Puntamičani nisu došli u punom sastavu.
– Odigrali smo dobru utakmicu, ali treba reći da je Sonik Puntamika došla bez dva važna »kotačića« u rotaciji. Mi smo igrali s 12 igrača i cijelo vrijeme smo ritmom lomili suparnika, što je na koncu rezultiralo našom uvjerljivom pobjedom – kazao je Josip Sesar.