SEDAM IGRALIŠTA Sinergija sporta i turizma dovest će do otvaranja radnih mjesta i ostanka mladih obitelji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Škabrnja će postati županijski sportski centar
Tenisko, košarkaško i malonogometno igralište s umjetnom travom te dva postojeća nogometna igrališta i dva u pripremi s umjetnom travom i atletskom stazom dio su šire priče u kojoj će Škabrnja u suradnji sa zadarskim ŠC-om Višnjik postati županijski sportski centar, kazao je načelnik Nediljko Bubnjar istaknuvši kako je putem EU operacije 7.4.1. za umjetnu travu i gumiranu podlogu za tenisko i košarkaško igralište dobiveno 400.000 kuna
Velimir BRKIĆ
Novo košarkaško igralište s gumenom podlogom

U Športskom centru Vlačine u Škabrnji, na bivšem velikom odlagalištu smeća tijekom obnove nakon Domovinskog rata i na aerodromu iz Drugog svjetskog rata, završena je izgradnja teniskog igrališta s umjetnom travom i košarkaškog igrališta s gumiranom podlogom.
- Za umjetnu travu i gumiranu podlogu za tenisko i košarkaško igralište putem EU operacije 7.4.1. dobiveno je 400.000 kuna, kazao je Nediljko Bubnjar, načelnik Općine Škabrnja (Škabrnja, Prkos).

Lijepa, moderna, sigurna

- Izuzetan je interes Općine da su igrališta vizualno lijepa, moderno uređena, svrsishodnija i sigurnija, a moći će ih koristiti rekreativci i aktivni sportaši, domaći i furešti, kazao Bubnjar.
U Škabrnji se događa lijepa nogometna priča, ravnokotarska Općina sve više postaje sportski centar Zadarske županije.
- Tenisko, košarkaško i malonogometno igralište s umjetnom travom te dva postojeća nogometna igrališta i dva u pripremi s umjetnom travom i atletskom stazom dio su šire priče u kojoj će Škabrnja u suradnji sa zadarskim ŠC-om Višnjik postati županijski športski centar, tvrdi Bubnjar.
Kad je riječ o nogometnim igralištima na Vlačini ukupno će ih biti četiri. Dva su izuzetno kvalitetna travnata igrališta, centralno ima i velike tribine, dok je na trećem i četvrtom pripremljena podloga.

Isplativa ulaganja i trud

- Na trećem igralištu bit će atletska staza, dok će četvrto igralište s umjetnom travom biti donacija HNS-a čime bismo došli na četiri terena što je minimum koji imaju slični športski centri u Europi i svijetu, kazao Bubnjar.
Zbog navedene infrastrukture s Denisom Karlovićem, direktorom Športskog centra Višnjik, kaže on, potpisan je ugovor za pripreme nogometnih momčadi.
- U ŠC-u Višnjik rade na pripremama za više sportova, međutim, nedostaje im nogometnih terena, što je idealno za suradnju s našim ŠC-om Vlačine, istaknuo je Bubnjar.
Iako je ŠC Vlačine u početku bio zamišljen za potrebe lokalnog nogometnog kluba i ovdašnje škole nogometa, sve je, srećom, krenulo u drugom smjeru.
- Prije izbijanja koronavirusa upravo su pripreme hrvatske reprezentacije i drugih klubova, a posebno ovih inozemnih, polako navješćivali smisao i cilj našeg truda oko sportskog centra, poručio je Bubnjar.

Ruralni turizam, poljoprivreda, sport

U tome im pomaže i suradnja sa zadarskim ŠC-om Višnjik i direktorom Denisom Karlovićem.
- Županijsko središte Zadar ima hotelski smještaj, a mi smo tu zasad limitirani, a s druge strane Zadar nema odgovarajuće nogometne terene. Mi ćemo njima terene davati u najam, a oni će odrađivati marketinški dio posla, objašnjava škabrnjski načelnik.
Dio projekta su i bazen, mini golf, dječje igralište i društveni dom gdje bi svoje prostorije imao nogometni klub, lokalni vatrogasci, lovačko društvo i polivalentna dvorana te ugostiteljski sadržaji.
- Sve navedeno bit će u službi žitelja Škabrnje i Prkosa, ruralnog turizma, kuća za odmor s bazenima i domaće ekološke poljoprivrede. Sinergija sporta, turizma i poljoprivrede dovest će do otvaranja radnih mjesta, boljeg života naših mještana i ostanak mladih obitelji, zaključio je Nediljko Bubnjar.

 

Od Jedinstva do Škabrnje ‘91

NK Škabrnja je bio jedini organizirani športski klub u Škabrnji prije Domovinskog rata. Osnovan je 1963. godine pod imenom Jedinstvo i natjecao se u tadašnjoj općinskoj i međuopćinskoj ligi sve do 1982. godine kada je izbačen iz lige zbog »nacionalističkih ispada«. Ponovno okupljanje Škabrnjana i osnivanje nogometnog kluba dogodilo se 1994. godine u progonstvu u Zadru. Nakon završetka Domovinskog rata i povratka u Škabrnju, obnovilo se igralište na Vlačinama (aerodrom iz 2. svjetskog rata) te su se izgradile nove svlačionice i upravne prostorije. NK Škabrnja 13. listopada 2016. mijenja ime u NK Škabrnja ‘91. Član je 1. Županijske nogometne lige Zadar.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)