Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U KLUPE Radosni zbog povratka u razred, među svoje prijatelje

02.02.2021. 09:55


Nakon što su dva tjedna učenici nižih razreda imali škole samo za sebe, jučer su se na nastavu uživo vratili i učenici od 5. do 8. razreda. Tako se pojačao i zvuk graje oko osnovnih škola, roditeljima je laknulo jer je dio tereta online nastave opet pao s njih, a drago je i vlasnicima dućana u blizini škole koji su osjetili pad prometa zbog manje prodaje marendi.
Većina učenika se također veseli povratku klasičnoj nastavi – u školskim klupama, među svojim prijateljima.
U Zadarskoj županiji su sve osnovne škole otvorile vrata svojim učenicima viših razreda. Od samog početka drugog polugodišta, uz niže razrede, u školama su bili i maturanti, a učenici ostalih razreda srednje škole i dalje po modelu C te praktičnu nastavu u redovitom obliku.
U Osnovnoj školi Šime Budinića nastava je krenula jučer po redovitom programu, u dvije smjene, po već ranije utvrđenom rasporedu.
– Svi učenici su se vratili u škole i nema nikakvih problema, situacija je i više nego povoljna, uostalom, kako je i bila na kraju prvog polugodišta. Imali smo sreće da smo imali jako malo zaraženih učenika, kao i učenika u samoizolaciji, a sada ih nemamo uopće, kao ni nekih naznaka ili sumnji na bolest, rekla je Jagoda Galić, ravnateljica Osnovne škole Šime Budinića.
Kako je dodala nadalje, djeca su se jako radovala povratku u školske klupe.
– Djeca su se jako radovala. Evo, gledam ih kroz prozor, grle se, ljube, ne drže razmak, toliko su željni jedni drugih. Kad uđu u školu, stavljaju maske, ali vani se baš ne pridržavaju distance, govori ravnateljica, dodajući kako je i roditeljima drago što su se učenici opet vratili na nastavu uživo.
– Neka se djeca teže prilagođavaju na online nastavu, neka odbijaju raditi kod kuće, teže usvajaju gradivo koje bi trebali, a roditelji su tu nemoćni. Tako da su sad radosni što su djeca opet na nastavi i što taj dio brige prelazi na nas, baš onako kako bi i trebalo biti i što jest naša zadaća, istaknula je ravnateljica Galić.