Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nevrijeme privezalo brodove

01.03.2011. 23:00
Nevrijeme privezalo brodove


Zbog bure su otkazane i neke brodske linije iz Zadra prema Dugom otoku i otocima na sjeveru zadarskog arhipelaga. Od dežurnih Jadrolinijinih operatera doznali smo da je otkazana ranojutarnja linija za katamaran koja je iz Zadra kretala u 5.30 sati prema Salima i Zaglavu. Otkazana je i kasnija brodska linija iz Zadra prema Salima i Zaglavu, kao i trajektna linija za Ist, Olib, Silbu i Premudu


Orkanska bura koja je u podvelebitskom području u naletima ubrzavala i do 170 kilometara na sat u noći sa utorka na srijedu prouzrokovala je mnoge probleme.
U zaleđu je pokidala nekoliko vodiča na dalekovodu, otkazano je nekoliko brodskih linija, a u Zadru je nalet vjetra bacio dio fasade sa zgrade na Putu Petrića.
 – Nalet bure je u utorak navečer otpuhao manji dio fasade na zgradi na Putu Petrića, kao i dio dimnjaka u Ulici Dalmatinskog sabora. Vatrogasci su u oba slučaja izašli na teren, očistili i osigurali zgrade kako ne bi došlo do veće štete, rekla je Maja Kačanić, glasnogovornica Javne vatrogasne postrojbe Zadar.
Iz Elektre Zadar su rekli da su tijekom prošle noći, uglavnom u zadarskom zaleđu i na podvelebitskom području, imali manjih kvarova i problema na električnoj mreži. Na području Ljubotića su pokidani vodiči na dalekovodima koji su popravljeni tijekom  jutra. Ipak, u Elektri su rekli da mogu biti zadovoljni jer je s obzirom na nevrijeme šteta bila mala.
Zbog bure su otkazane i neke brodske linije iz Zadra prema Dugom otoku i otocima na sjeveru zadarskog arhipelaga. Od dežurnih Jadrolinijinih operatera doznali smo da je otkazana ranojutarnja linija za katamaran koja je iz Zadra kretala u 5.30 sati prema Salima i Zaglavu. Otkazana je i kasnija brodska linija iz Zadra prema Salima i Zaglavu, kao i trajektna linija za Ist, Olib, Silbu i Premudu. Za poslijepodne je bilo najavljeno smirivanje bure pa su u Jadroliniji rekli da očekuju i normalizaciju linija.
Bura je ometala i cestovni promet pa je tijekom noći, kao i obično, bila zatvorena dionica autoceste od Posedarja do Svetog Roka, kao i magistrala ispod Velebita.