Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mršić: Zabok je pouka i za mene, igrat će oni koji zaslužuju

02.03.2021. 08:08


U subotu navečer pukovnici, dan kasnije pokojnici. Koja je onda realna slika mogućnosti košarkaša Zadra, to valjda ne zna ni njihov trener Veljko Mršić koji je, iako ga ne treba amnestirati od odgovornosti, doživio u nedjelju navečer šok zajedno s brojnim navijačima nakon što su mu igrači otkazali sve kontrole protiv Zaboka. A niti 20-ak sati prije toga hvalio ih je na sva usta, tada i s razlogom jer je srušen moćni Partizan i upisana je prva abaligaška pobjeda ove sezone. Alibije Mršić nije ovog puta tražio u nečemu što je sigurno i kumovalo nevjerojatnoj oscilaciji njegovog sastava u dva poluvremena protiv Zabočana.


Neprofesionalan pristup
Da, igrala se druga utakmica unutar 24 sata i sigurno nije lako pokrenuti tijelo nakon velikog energetskog i emotivnog pražnjenja kojeg je prouzročio Partizan, ali raspored je takav kakav je i na kraju krajeva jedan klub kao Zadar barem za hrvatske okvire ima širok roster pa je umjesto premorenih vedeta trebala bolji posao odraditi tzv. klupa. No, nije se taj eksperiment kojeg je Mršić primijenio od početka utakmice pokazao sretnim rješenjem i dok su mu se pokrenuli glavni igrači (osim Cartera koji nije ni ulazio) već je bilo kasno. Zabok je pobjegao na 24 plusa i nije pomogao na kraju sav uloženi trud kojeg su dobrano morali uložiti igrači Zadra u drugom poluvremenu. Uspjeli su se tek primaći na dva koša zaostatka u zadnjim sekundama i pobjeda je otišla, potpuno zasluženo, put hrvatskog Zagorja.
– Nema veze što smo igrali 24 sata nakon Partizana. Pokazali smo da, ako nismo maksimalno fokusirani i koncentrirani, ne možemo igrati ni protiv koga. S druge strane, ako smo pravi, možemo igrati sa svima. Bez obzira na utakmicu dan prije protiv Partizana ovo je bilo nedopustivo. Neprofesionalno je kako smo izgledali prvo poluvrijeme i dobar dio drugoga. U nastavku smo nešto pokušavali, međutim nismo vukli dobre poteze u svakom trenutku i rezultat toga je zaslužena pobjeda Zaboka. Čestitam im na dobroj utakmici i velikoj želji, pokazali su kako se bori za svoj klub – prve su bile Mršićeve riječi nakon pravog šoka koji je Zadranima priredio Zabok. Znali su gosti da su im šanse veće nego inače u situaciji kad je domaćin bio još pod dojmom abaligaške pobjede i od prve minute su krenuli odlučno, a trener Zadra nije dobio pravi odgovor od većine svojih igrača naznačivši da se u budućnosti tako nešto neće više tolerirati.
– Mi smo još uvijek slavili pobjedu protiv Partizana što je nedopustivo, jer u sportu ne postoji jučer. Raspored je takav kakav je i moramo mu se prilagoditi. Ovo je dobra pouka i za mene, igrat će oni koji zaslužuju. U formu se trebaju vraćati kroz treninge, a ne kroz utakmice. Nažalost, ne možemo previše trenirati, ali svaku sekundu koju dobiju na parketu moraju iskoristiti na pravilan način.


Koncentrirano na Baldekinu
Vremena za oplakivanje prosutih bodova protiv Zaboka nema, ne dopušta to raspored koji je sve nemilosrdniji po Zadrane. Ovaj tjedan donosi im čak tri nove utakmice, a uvertira pred crnogorsku turneju koja slijedi od četvrtka do subote (Mornar, Budućnost) je večerašnje gostovanje na Baldekinu u sklopu zaostale utakmice 12. kola HT Premijer lige koja je ujedno Zadru i posljednja obveza u ovom dijelu prvenstva. Šibenčani su pred deset dana iznenadili Cibonu što je više nego dovoljno upozorenje za Mršićevu momčad. Novi poraz bi upropastio sve što se gradilo u domaćem prvenstvu kroz posljednjih pet mjeseci, pa je pobjeda nad Šibenkom nasušno potrebna kako bi se vratio mir te osigurala jedinica pred ulazak u treći krug natjecanja.
– Idemo dalje, već danas je nova utakmica u Šibeniku gdje moramo biti koncentrirani kako bi potvrdili prvo mjesto uoči trećeg kruga. Neće biti lako. I prije Zaboka upozoravao sam da je Šibenka momčad koja može iznenaditi i da jako puno toga ovisi od ulaska u utakmicu. Ako steknu samopouzdanje mogu igrati sa svima. Nije nam to ušlo u glavu i moja je greška što momčad to nije prihvatila – kazao je Mršić uoči večerašnjeg gostovanja kod Šibenke s početkom u 18 sati.