Počeo veliki lov na sezonsku radnu snagu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Na području Zadarske županije pripreme uoči dolazeće sezone
Na turizam otpada od 30-35 posto potreba za radnom snagom. Velika je potražnja za tim kadrom već sada, iznimno je puno zahtjeva. Najviše nedostaje pomoćnog kadra, pomoćnih kuhara, pomoćnih konobara, spremačica i drugih. Na našem području potrebe za ovim kadrom u sezoni iznose više od tri tisuće ljudi, a u svim ostalim ostalim djelatnostima još toliko, tako da su u tom razdoblju godine potrebe za oko 6500 - 7000 ljudi, otkriva Ikić
Vedran SITNICA
I ove sezone traženi konobari

Poslodavci koji djeluju u hrvatskom priobalju, pa tako i u Zadarskoj županiji, zadnjih su tjedana u velikom naletu objava oglasa za sezonsko zapošljavanje. Oglase za poslove u doba sezone, neke s početkom već od 1. travnja, a druge s kasnijim datumima 1. lipnja ili čak 1. srpnja, objavljuje doista širok spektar poslodavaca, od najjačih turističkih kuća, Turisthotela, Falkensteinera i Ilirije, potom trgovačkih kuća poput Lidla, pa sve do nebrojenih malih obrta i OPG-ova. Radnih mjesta kod manjih poslodavaca je zapravo, što šira javnost manje zna, više, budući da tvrtke u Zadarskoj županiji zapošljavaju samo 40-ak posto zaposlenih.
Pritom oni financijski snažniji poslodavci u ovom razdoblju godine traže kvalificirane sezonce, prije svega konobare, kuhare i recepcionere, koje su, dakako, spremni ne samo odgovarajuće platiti, već im dati i neku vrstu dodatnog bonusa. Primjerice, hotelska kuća Bluesun je u Zadvarju pored Makarske još prije četiri godine izgradila hotel za svoje uglavnom sezonske radnike koji dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske i iz inozemstva.

Kratkoročno nerješiv problem

S druge strane oni koji nisu spremni odgovarajuće platiti sezonsku radnu snagu na kraju ostaju bez izbora i zaposle ljude koje uopće uspiju pronaći. Da se radi o velikom i kratkoročno nerješivom problemu pokazuje i prošla sezona u kojoj se dio turističkih objekta uopće nije otvorio jer nisu uspjeli pronaći radnu snagu. Zbog toga je, kako su izračunali u Hrvatskoj udruzi turizma, izostao prihod u spomenutim objektima u iznosu od više stotina milijuna eura.
Zanimljivo je pritom primijetiti promjenu trendova koju su donijeli problemi s pronalaskom potrebne sezonske radne snage. U Zadarskoj županiji je krajem srpnja 2019. bilo 62.028 zaposlenih, a na kraju prosinca iste godine 53.123 zaposlenih. Pogleda li se analiza Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Zadar iz te 2019. godine, na godišnjoj razini najviše zaposlenih je u trgovini s udjelom od 19,1 posto ukupno zaposlenih u gospodarstvu, a u turizmu i ugostiteljstvu radilo je 14 posto svih zaposlenih.
Zadarska županija je nedavno objavila kako je na kraju siječnja 2022. broj zaposlenih dosegnuo rekornih 56.786 ljudi.
- U našoj županiji broj zaposlenih u zimskim mjesecima se ne smanjuje kao prije nekoliko godina. Jedan od vjerojatnih razloga za to su državne poticajne mjere za očuvanjem poslova u djelatnostima ugroženim koronakrizom, a koje su se koristile u brojnim djelatnostima, a neki ih i dalje koriste, kaže Denis Ikić, predsjednik HGK - ŽK Zadar.

Rast broja stalno zaposlenih

Drugi vjerojatni razlog je što je dio poslodavaca koji si to može priuštiti odlučio stalno zaposliti dio kvalificirane sezonske radne snage, što im je isplativije nego uoči sezone ili u predsezoni iznova tražiti ovakvu radnu snagu kakve na tržištu gotovo da nema. Uostalom i nedavno objavljeni rezultat popisa stanovnika pokazao je kako je u 10 godina Hrvatsku napustilo gotovo 300 tisuća stanovnika i to u naponu radne snage, pa je jasno kako među onima koji trenutačno nisu negdje zaposleni gotovo nemoguće pronaći odgovarajuće sezonce.
Da su potrebe poslodavaca za radnom snagom na zadarskom području izrazito velike potvrđuje i predsjednik Komore Denis Ikić.
- Sustav zadovoljenja turističkog sektora u Hrvatskoj dugo godina bio je putem kvota. Vlada je donosila uredbe o broju i kategorijama zanimanja koja se mogu uvoziti. Onda je sustav kvota ukinut, ali se dogodila korona i paraliza cijelog gospodarstva. Ono što karakterizira Hrvatsku je visok udio turizma u BDP-u, pri čemu se 95 posto turističkog prometa ostvari na obalnoj crti. Na Zadarsku županiju otpada 15-ak posto tog prometa, ističe Ikić dodajući kako je jedna od glavnih karakteristika hrvatskog turizma njegova sezonalnost.

Nepovoljan omjer turističkog prometa

- Omjer hrvatskog turističkog prometa u siječnju u odnosu na kolovoz je 1:60, dok je u nama sličnoj Grčkoj omjer 1:20. U ljetnim mjesecima iznimno je velika potreba za radnom snagom. Na turizam otpada od 30-35 posto potreba za radnom snagom. Velika je potražnja za tim kadrom već sada, iznimno je puno zahtjeva. Najviše nedostaje pomoćnog kadra, pomoćnih kuhara, pomoćnih konobara, spremačica i drugih. Na našem području potrebe za ovim kadrom u sezoni iznose više od tri tisuće ljudi, a u svim ostalim ostalim djelatnostima još toliko, tako da su u tom razdoblju godine potrebe za oko 6500 - 7000 ljudi, otkriva Ikić.
Ukoliko bude stabilna situacija s pandemijom i ako se ratni sukob u Ukrajini završi, dodao je, još će veće biti potrebe za radnom snagom.
- Standard građana Hrvatske je takav da ponude poslodavaca sezonskoj radnoj snazi ne zadovoljavaju potrebe domaćeg stanovništva. Zadnjih godina je najveći dio potrebne radne snage dolazio iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovačke i Ukrajine. S druge strane nevjerojatna ekspanzija u građevinskom sektoru je dovela do cjelogodišnje potrebe za radnicima, pa smo ih tako uvozili iz Nepala, Bangladeša, Indije i drugih zemalja, što će se sve više naglašavati, zaključuje Ikić.

Dvije sezone za sezonce

Tvrtka Falkensteiner, koja na našem području ima dva resorta, Borik i Punta Skala, u svojoj potrazi za sezonskim zaposlenicima ovih je dana podsjetila kako ovi radnici za njih mogu raditi tijekom cijele godine; ljetnu sezonu u Hrvatskoj ili Italiji, a potom graditi nova iskustva u Austriji ili Južnom Tirolu tijekom zimske sezone.
- Smještaj za sezonske zaposlenike je besplatan, osigurana im je hrana i cijeli niz pogodnosti, poput korištenja fitness prostorija i SPA centra u određeno vrijeme.
Uz edukacije i razvoj, tu su i nagrade zaposleniku mjeseca i godišnje nagrade, zajednička okupljanja i team buildinzi. Zdravi i uravnoteženi obroci u restoranima za zaposlenike (i u slobodne dane), besplatni godišnji sistematski pregled, posebno prilagođene cijene smještaja i ostalih usluga u hotelima - cijeli je niz prednosti rada u Falkensteineru, navode u ovoj tvrtki.

Ryanair zapošljava kabinsko osoblje iz Hrvatske

Lov na sezonce iz Hrvatske ove godine ima i zrakoplovni prijevoznik Ryanair koji je prije nekoliko dana u Zagrebu upriličio Dan otvorenih vrata zapošljavanja kabinskog osoblja s ciljem da popune svoje redove za rekordni raspored letenja u ljetnoj sezoni ‘22.
Očekivanja produzeća su zaposliti više od 35 novih članova kabinskog osoblja za potrebe zrakoplovne flote Airbus A320, kojom upravlja Lauda Europe, a koja je dio Ryanair grupe. Iz svojih baza u Zagrebu i Zadru u ljetnoj sezoni 2022 letjet će u 73 destinacije, uključujući 25 novih ruta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno