Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Red za tretman

01.04.2012. 22:00
Red za tretman


Iscjeljivanje pranom ne zahtjeva nikakve lijekove pa čak ni fizički kontakt. Iscjelitelj radi na energetskom, a ne direktno, na fizičkom tijelu, pojasnili su terapeuti


Kao najava osnovnog tečaja iscjeljivanja pranom koji će se održati od 21. do 22. travnja u Zadru u subotu su u zadarskoj Znanstvenoj knjižnici boravili terapeuti udruge „Pranic healing Hrvatska”.
Njih petero, Ivana Belak, Željka Medved, Zdenko Bačar, Darko Krnić i Davor Krapljanov gotovo su cijelu subotu svim zainteresiranim posjetiteljima događanja radili besplatne bioenergetske tretmane.
Prana – životna energija
Riječ je o drevnoj tehnici korištenja prane (životne energije) u iscjeljivanju bez dodira. Temeljno načelo ove metode je samoiscjeljivanje tijela, a proces iscjeljivanja se ubrzava povećavanjem dotoka životne energije, koja nam je svima dostupna iz sunca, zraka i tla.
– Iscjeljivanje pranom ne zahtjeva nikakve lijekove pa čak ni fizički kontakt. Iscjelitelj radi na energetskom, a ne direktno, na fizičkom tijelu. Energetsko tijelo ili aura je omotač koji okružuje naše fizičko tijelo, upija životnu energiju i provodi je kroz fizičko tijelo do mišića, organa, žlijezda, naglasili su okupljeni iscjelitelji.
Hrvatska Pranic healing udruga djeluje u okviru svjetske organizacije INSTITUTE FOR INNER STUDIES, INC., The World Pranic Healing Foundation sa sjedištem u Makati Cityju na Filipinima i jedina je ovlaštena udruga u zemlji, registrirana i kod Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu, za djelovanje na području iscjeljivanja pranom.
Vijesti o rezultatima koje postižu, sudeći po subotnjem odazivu na tretmane, očito su stigle i do Zadra, jer se na besplatan tretman trebalo čekati u redu. Komentari osoba koje su prošle tretman bili su pozitivni, svi su naglasili kako im je za vrijeme tretmana bilo jako ugodno te da se nakon iscjeljivanja osjećaju mnogo bolje.
Samoiscjeljivanje
– Odlično se osjećam, kao preporođena, od bolje cirkulacije do dizanja kompletnog energetskog nivoa, naglasila je gospođa Magdalena Pedišić te dodala da je njezin suprug došao čak dvaput na tretman.
Izuzetno pozitivna iskustva imala je i gospođa Božica Gračan koja je, također, došla dvaput na tretman.
– Najprije sam osjetila kao neke valove koji su mi preplavili tijelo, nakon toga jačanje cirkulacije, toplinu i jednu finu vrstu mentalne opuštenosti, relaksacije u kojoj sam toliko uživala da sam pred kraj tretmana zaspala na sjedalici, kazala je gospođa Gračan.
Bilo je dakako i onih koji nisu osjetili neke posebne promjene u tijelu poput gospođe Olge Traut, no takvih je bilo, kako doznajemo, tek manji broj.
– Naše tijelo ima sposobnost samoiscjeljivanja. Dovoljno je samo vidjeti kako tijelo kada se ozlijedimo ili, primjerice, opečemo, takvu ranu samo zacijeli za nekoliko dana ili tjedana. Taj proces ozdravljenja može se ubrzati povećavanjem životne energije u zahvaćenom dijelu ili u cijelom tijelu, naglasili su iz Pranic healing Hrvatske.