Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ista ljubav od prije pedeset godina traje i danas

03.04.2018. 11:59
Ista ljubav od prije pedeset godina traje i danas


Prije pedeset godina u Sv. Filipu i Jakovu, 1. travnja 1968., u crkvi sv. Mihovila pred svećenikom don Franom Hrgom svoju ljubav su potvrdili Ante Bobanović (70) iz Biograda i njegova izabranica Marija (69), rođena Fantina.
Na Uskrs, točno nakon pola stoljeća, proslavili su svoj zlatni pir i obnovili bračne zavjete pred svećenikom don Nikolom Tokićem u crkvi sv. Ivana Krstitelja na biogradskim Torovima-Kosi.
Osim kumova, Mira Maričića i Đurđice Martinović, svjedoci su bila i njihova djeca, sin Antonio i kćer Senka, osmero unučadi, nevjesta Flavija, zet Roko Srdarević iz Sikova…
– Treba samo istrpjeti jedno drugo, jer kad pustiš srcu da te vodi ista ona ljubav od prije pedeset godina traje i danas, ponosno će slavljenica Marija.
Marija je cijelo vrijeme bila domaćica, odgajala djecu, držala tri kantuna kuće. Slavljenik Ante je nakon trogodišnjeg školovanja u Dubrovniku, zahvaljujući Turisthotelu i služenja vojske cijeli radni vijek radio kao konobar u biogradskoj Iliriji.
– Ljeti se radilo dvokratno, trokratno, posluživalo preko 400 gostiju, zimi se održavao hotelski kompleks. Danas se rekreiram u poljoprivredi, a prijateljima pomognem u masliniku. Mogu reći da sam uistinu sretan, tu je moja obitelj, tu su moja djeca i unučad, prijatelji, poručio je Ante.
Uz bogat stol, živu svirku i gromoglasnu pjesmu svečana večera završila je na Uskrsni ponedjeljak, a ljubav još traje.
– Ništa nam više ne treba, samo zdravlja, nama i našima koje najviše volimo, poželio je vitalni slavljenik Ante Bobanović.