Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

I Zadar i Biograd sudjelovali u prikupljanju novca za liječenje dvogodišnje Mile

02.04.2019. 13:22
I Zadar i Biograd  sudjelovali u  prikupljanju  novca za liječenje  dvogodišnje Mile


Humanitarna akcija za pomoć dvogodišnjoj Mili Rončević  koja boluje od rijetkog tipa leukemije, nevjerojatnom se brzinom proširila po Hrvatskoj i izvan nje, povezavši naciju i dijasporu u borbi za život  malog anđela. Pomagali su svi, a koliko se prikupilo, rečeno je na  jučerašnjoj konferenciji za medije, tada 23 milijuna kuna, no iznos je  dalje rastao i danas iznosi preko 34 milijuna kuna, ili u američkim dolarima preko 5 milijuna.
Podsjećamo, iznos koji je bilo potrebno prikupiti za liječenje iznosio je  18 milijuna kuna, no ova najnovija vijest unijela je svakako novu nadu u  Milino ozdravljenje.
Za Milu su se u najkraćem roku organizirali humanitarni koncerti diljem Hrvatske, snage su udružili domaći glazbenici, sportaši, ugostitelji,  frizeri… a svi ti prihodi donirali su se za liječenje. I Zadar i Biograd su se  na razne načine uključili u prikupljanje sredstava za ozdravljenje djevojčice.
Zadarska škola trčanja spontanom je akcijom prikupila 7.500 kuna,  caffe bar Coffe & Cake sav je prihod od proteklog vikenda u iznosu od  6.709 kuna uplatio za Milino liječenje. Na 1. po redu održanom Promo  fićo kupu koji je proteklog vikenda održan u Zadru, mladi entuzijasti  zaljubljeni u ovu vrstu sporta uspjeli su prikupiti 10.200 kuna.
Ribarnica Galeb također je dala svoj obol za pomoć djevojčici te je dio  prikupljenog novca od prodaje ribe protekle subote uplatila na račun  Miline obitelji. I slastičarnica Cabala iz Biograda uključila se u akciju te je  sav prihod od nedjeljne prodaje kolača i ostalih slastica u iznosu od  10.320 kuna uplatila za malu Milu. Neslužbeno saznajemo kako je i jedna obitelj s gospićkog područja prodala automobil za 2.000 kuna, s time  da je uvjet bio da se novac uplati za liječenje djevojčice.