U POMOĆ VIRSKIM, NINSKIM, PRIVLAČKIM I ZADARSKIM VATROGASCIMA DOŠAO JE KANADER

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Požar na Viru još uvijek gori
Kažimir ŠKRBIĆ
Požar na Viru

Požar koji je oko 13:30 buknuo na otoku Viru u predjelu iznad groblja, stotinjak metara s lijeve strane ceste prema Lozicama, još uvijek mjestimično plamti pa je u pomoć pripadnicima virskog DVD-a te ninskim, privlačkim i zadarskim vatrogascima, koji su došli u pomoć, poslan i kanader.

- Jedan je dio terena gdje gori vatra izrazito nepristupačan, pa ga nije moguće staviti pod kontrolu, dok se na dijelu požarišta na kojemu su vatrogasci uspjeli ugasiti vatru, ponovno rasplamsava. Kanader koji svakih desetak minuta grabi iz mora ipak bi trebao riješiti problem - prenosi situaciju s terena načelnik Stožera civilne zaštite Antonio Vučetić.

Današnji požar treći je u nizu u posljednjih desetak dana. Prvo je gorjelo kod Barbenjaka, potom iznad uvale Svrdljača, a sada u blizini virskog groblja. Unatoč upozorenjima i molbama, pa čak i visokim novčanim ili kaznama zatvora, na terenu se još uvijek nekontrolirano spaljuje korov i loži vatra na otvorenom prostoru bez suglasnosti vatrogasnih udruga i javnih vatrogasnih postrojbi. (Kažimir ŠKRBIĆ)

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)